Petre Apostol

Jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan a debutat cu bine la turneul WTA de la Limoges, în Franţa, întrecere din seria 125K, fiind dotată cu premii totale în valoare de 125.000 de euro. Aflată pe locul 71 în clasamentul mondial, sportiva din Sinaia este cap de serie nr. 4 la turneul francez, în primul tur confruntându-se cu o jucătoare din calificări, Greta Arn, din Ungaria.
În vârstă de 39 de ani, sportiva din Ungaria, prezentă, în trecut, în Top 40 WTA, ocupă locul 504 mondial în momentul de faţă.
Ana Bogdan a început perfect partida, realizând break în primul ghem al confruntării, din prima şansă avută. Apoi, fiecare jucătoare şi-a câştigat ghemul de pe serviciu (deşi sportiva prahoveană a mai avut o şansă de break, irosită, în ghemul al treilea) până la scorul de 4-2, când Ana Bogdan s-a desprins decisiv la 5-2. Jucătoarea din Sinaia a concretizat avantajul creat, închizând actul inaugural la scorul de 6-2, din a doua minge de set, pe propriul serviciu.
Setul secund a fost mult mai echilibrat, Greta Arn având primele şanse de break, în ghemul al şaselea, la scorul de 3-2 pentru aceasta. Ana Bogdan a revenit, însă, de la 15-40, după care a mai salvat încă o minge de break, pentru a-şi adjudeca, în cele din urmă, cel mai lung ghem al mecului.
Apoi, a venit rândul sportivei prahovene să aibă oportunitatea de a câştiga pe serviciul adversarei, în ghemul al nouălea. Iar jucătoarea din Sinaia a avut chiar trei şanse consecutive de break. Însă, Greta Arn s-a apărat exemplar, iar de la 0-40 nu a mai cedat niciun punct în respectivul ghem.
Totuşi, Ana Bogdan a realizat, în cele din urmă, break, în al XI-lea ghem. Aceasta şi-a procurat două mingi de break consecutive şi, din a doua şansă, a reuşit să câştige pe serviciul adversarei, preluând conducerea, scor 6-5. În ghemul următor, în care a servit pentru meci, Ana Bogdan a revenit de la 15-30, pentru a se impune, după trei puncte consecutive, şi a încheia setul la scorul de 7-5, obţinând calificarea în optimile de finală, la capătul unei partide care a durat o oră şi 21 de minute.
În turul secund, Ana Bogdan are programată întâlnirea cu Jamie Loeb (Statele Unite ale Americii, locul 183 WTA), care a trecut, în runda inaugurală, de rusoaica Natalia Vikhlyantseva (locul 134 WTA), scor 6-2, 6-4, care va fi prima confruntare directă dintre cele două sportive în circuitul WTA.
Pentru prezenţa în optimile de finală de la Limoges, sportiva prahoveană şi-a asigurat 15 puncte în clasamentul mondial şi un premiu în valoare de 1.613 euro.