• Trei serii de percheziţii derulate, săptămâna trecută, în Prahova

F. T.

Câtă vreme poliţiştii prahoveni derulează o acţiune de genul „trei în una” – adică trei percheziţii pe linia combaterii contrabandei cu ţigări într-o săptămână – ce-ai putea zice? Că, dincolo de tragerea la răspundere a suspecţilor, oamenii legii din cadrul IPJ Prahova au grijă şi de sănătatea noastră, nu ? Mai ales că „Tutunul dăunează grav sănătăţii”. Şi, fireşte, al libertăţii.
Concret, sâmbăta trecută, polițiștii din Prahova și din cadrul Direcției Operațiuni Speciale a MAI, susţinuţi de jandarmi, au efectuat trei descinderi în Ploieşti, la persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare specializată în contrabandă cu țigări. 4 persoane au fost conduse la audieri.
„Din cercetări a reieșit că, din anul 2017 și până în prezent, persoanele bănuite în cauză s-ar fi aprovizionat cu țigări provenite din spațiul extracomunitar, fără a deține documente legale, ţigări pe care ulterior le-ar fi distribuit și comercializat în diverse localități. Pachetele de țigări ar avea aplicate banderole fiscale de marcaj, emise de autoritățile din Ucraina și Moldova”, se menţionează într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova. În urma percheziţiilor au fost ridicate înscrisuri și telefoane mobile. Patru persoane au fost conduse la sediul poliţiei de pe strada Vasile Lupu, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale – continuarea cercetărilor cu suspecții în stare de libertate sau de reţinere preventivă.
Dând timpul înapoi; prima acţiune de acest gen a avut loc miercurea trecută, când tot poliţişti de la IPJ „au făcut ordine” prin judeţele Suceava, Ilfov şi Prahova (în Ploieşti şi în Băicoi), descinzând în 31 de locaţii din judeţele amintite, tot la contrabandiştii cu ţigări.
Joi, s-a desfășurat a doua serie de percheziţii, acestea fiind făcute de către ofiţerii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate (BCO) Ploieşti şi a vizat judeţele Botoşani, Dâmboviţa şi, fireşte, Prahova.
În urma acestor trei razii efectuate în numai o săptămână, au fost ridicate zeci de mii de țigarete, precum şi alte zeci de mii de lei şi de euro.
Este drept, motivul oficial al descinderilor l-a constituit faptul că tutunul provenea din spaţiul extracomunitar, fiind adus în ţară ilegal.
În subsidiar, însă, poate că oamenii legii s-au gândit şi la sănătatea noastră…

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentInfoagenda
Articolul următorCa o zacuscă… România