Petre Apostol

La sala de sport a CSŞ Nr. 6 Bucureşti, au avut loc probele Campionatelor Naţionale de Badminton la categoriile U13 şi U19, eveniment la care printre medaliaţi s-au regăsit şi reprezentanţi de la Clubul Sportiv Comuna Berceni, pregătiţi de antrenorul Adrian Basarabeanu.
Dintre sportivii clubului prahovean, cea mai deosebită performanţă a fost obţinută de către Luca Pandele, care a reuşit, pentru al doilea an consecutiv, să câştige titlul naţional la proba de simplu, de data aceasta la categoria U13. Sportivul prahovean, principalul favorit al concursului, şi-a adjudecat medalia de aur fără să cedeze vreun set, până în finală trecând de jucătorii Horia Oncioiu (CSM Timişoara), scor 21-8, 21-4, Alex Gabriel Pene (cap de serie nr. 1, ACS Armada Sud Bucureşti), scor 21-3, 21-2, respectiv de Mario Gheorghiu (cap de serie nr. 3, CSŞ Bacău), scor 21-18, 21-7.
În finală, Luca Pandele s-a confruntat cu al doilea favorit al campionatului, Vlad Dehelean (CSU UV Timişoara), pe care l-a învins, însă, fără mari dificultăţi, scor 21-13, 21-7.
De asemenea, Luca Pandele a mai contribuit la două medalii de argint obţinute de clubul din Berceni în probele la dublu masculin, alături de Leonard Dumitrescu, respectiv de dublu mixt, alături de Denisa Muscalu.
La dublu masculin, cei doi sportivi prahoveni au fost capi de serie nr. 2, ajungând în finala campionatului după ce au trecut de Alex Gabriel Pene/Mihai Popescu (ACS Armada Sud Bucureşti), scor 21-8, 21-12, respectiv de Mario Gheorghiu/Mihnea Vechiu (CSM Timişoara), scor 21-14, 21-14.
În finală, Luca Pandele şi Leonard Dumitrescu s-au întâlnit cu principalii favoriţi ai întrecerii, Vlad Dehelean şi Matei Puiu (CSU UV Timişoara/ACS Aztek Bucureşti), cedând la capătul unei confruntări încheiate în setul decisiv, cu scorul de 13-21, 21-17, 13-21, adjudecându-şi, astfel, medaliile de argint.
La dublu mixt, Luca Pandele şi Denisa Muscalu, de la CSC Berceni, au fost tot capi de serie nr. 2, calificându-se în finală fără să cedeze vreun set, după ce au trecut, pe rând, de următoarele perechi: Mihnea Vechiu/Ilinca Mocanu (CSŞ Bacău), scor 21-15, 21-11, Călin Grăjdieru/Ioana Popescu (ACS WePlay Braşov/PNC
Bucureşti), scor 21-4, 21-5, David Sinculeţ/Cristina Sîrbu (capi de serie nr. 4; CSŞ Bacău/CSM Timişoara), scor 21-9, 21-15.
În finală, reprezentanţii prahoveni s-au confruntat cu principalii favoriţi, Vald Dehelean şi Andra Stoica (CSU UV Timişoara/CSŞ 6 Bucureşti), şi au cedat după trei seturi disputate, scor 12-21, 21-14, 16-21, obţinând medaliile de argint.
Denisa Muscalu şi-a mai trecut în palmares o medalie de argint, în cadrul probei de dublu feminin, la care a participat alături de sportiva de la CSM Timişoara – Cristina Sîrbu. Cele două jucătoare, care au fost capi de serie nr. 2, au ajuns în finală după ce le-au învins pe Alexia Becheanu şi Sara Truşcă (PNC Bucureşti), scor 21-6, 21-6, respectiv pe Ilinca Mocanu şi Rose Marie Şufaru (CSŞ Bacău), scor 21-14, 15-21, 21-16.
În finală, însă, Denisa Muscalu şi Cristina Sîrbu au cedat duelul cu principalele favorite, Denisa Foca şi Andra Stoica (CSŞ 6 Bucureşti), scor 16-21, 8-21.
Denisa Muscalu a mai urcat pe podiumul de premiere şi în cadrul probei de simplu feminin, unde a obţinut medalia de bronz. Jucătoarea de la CSC Berceni, cap de serie nr. 3, le-a învins pe Rose Marie Şufaru (CSŞ Bacău), scor 21-9, 21-15, şi pe Sorina Jugănaru (PNC Bucureşti), scor 21-11, 21-8, dar a pierdut duelul cu principala favorită a întrecerii, Andra Stoica (CSŞ 6 Bucureşti), în semifinale, scor 17-21, 10-21. Sportiva de la CSŞ 6 Bucureşti şi-a adjudecat, ulterior, medalia de aur, învingând-o şi pe colega sa de club, Denisa Foca (cap de serie nr. 2), în finală, scor 12-21, 11-21.
De la CSC Berceni s-a mai remarcat şi Alexandru Tudor, în competiţia de la categoria U19, acesta obţinând medalia de bronz la proba de deblu masculin, alături de Radu Diaconescu, de la CSŞ 6 Bucureşti. Cei doi sportivi au câştigat în primul tur duelul cu Andrei Coman şi Andrei Ghiţă (CSŞ 6 Bucureşti), scro 22-20, 20-22, 15-21, dar au pierdut, în semifinale, cu principalii favoriţi şi cei care aveau să-şi adjudece medaliile de aur, Cosmin Hîncu şi Daniel Popescu (CSU Galaţi/CSM Timişoara), scor 11-21, 10-21.
De menţionat că, la evenimentul de la Bucureşti, gruparea condusă de antrenorul Adrian Basarabeanu a fost recompensată şi cu titlul naţional la echipe la categoria U13, competiţie desfăşurată în luna mai. În urma unor contestaţii, echipa care câştigase titlul la acea dată, CSŞ Bacău, a fost descalificată. Astfel, CSC Berceni, care încheiase pe locul secund, a obţinut titlul naţional. Echipa campioană a fost alcătuită din jucătorii Leonard Dumitrescu, Ana Goanţă, Denisa Muscalu, Luca Pandele, Sebastian Toma şi Cristina Sîrbu (împrumutată de la CSM Tmişoara pentru această probă).