N. D.

La nivelul judeţului Prahova, mediul de afaceri continuă politica de extindere a relaţiilor de colaborare pe plan internaţional prin intermediul încheierii de noi parteneriate. Cel mai recent exemplu este chiar de la începutul acestei săptămâni, Camera de Comerț și Industrie Prahova anunţând că a semnat un acord de cooperare cu Asociația Oamenilor de Afaceri Egipteni.
Evenimentul a avut loc ca urmare a organizării la Ploieşti a Forumului de Afaceri România – Egipt, prilejuit de vizita în România a unei importante delegații de afaceri reprezentând Asociația Oamenilor de Afaceri Egipteni.
Subliniind că în anul 1997 Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a semnat un acord de colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie din Cairo, preşedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, a declarat că în județul nostru sunt înregistrate 13 firme cu capital egiptean, dar niciuna dintre ele nu este foarte mare. “Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a avut întotdeauna o colaborare bună cu Egiptul. În anii 2000 era o participare foarte mare din partea firmelor noastre la Târgul de la Cairo dar, în timp, aceasta s-a diminuat. Îmi doresc ca acest acord să nu fie un simplu protocol, ci o oportunitate între Egipt și România, între Egipt și Prahova și, de ce nu, cu Uniunea Europeană”, a spus Aurelian Gogulescu. La rândul său, Ahmed Fouad El Sokkary, liderul delegației egiptene, a ţinut să menţioneze că “relația noastră politică și economică datează de acum 120 de ani, perioada de vârf fiind între anii 1940-1980. După anii 1989 ea s-a diminuat foarte mult, ajungând la cel mult 700 milioane de dolari în prezent, cu mai multe exporturi din România către noi. Trebuie să credem că acest acord va fi un succes, iar România să fie o poartă către Africa prin Egipt”. La evenimentul organizat la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova au participat reprezentanți ai Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România, precum și ai unor importante companii prahovene din diverse domenii de activitate, interesate să dezvolte parteneriate și diverse colaborări cu mediul de afaceri din Egipt.