8 iunie 2013 – este data ultimului joc pe banca tehnică a unei echipe de eşalon secund pentru Octavian Grigore, înainte de a “bifa” succesul cu Daco-Getica, pe banca Petrolului, duminica trecută! grig b
Aşadar, antrenorul ajuns acum la 54 de ani, simbol al Petrolului ca fotbalist, pentru că a îmbrăcat doar tricoul galben-albastru, de 441 de ori, în Liga I, s-a întors la nivelul eşalonului doi valoric după o pauză de 5 ani, 4 luni şi 13 zile!
În iunie 2013, Tavi încheia cu un eşec meciul susţinut de echipa sa de la acel moment, Dunărea Galaţi, în faţa Sportului Studenţesc, scor 2-1 pentru bucureşteni! Între timp, ambele echipe s-au… desfiinţat, lucru care, din păcate, s-a întâmplat cu multe dintre formaţiile pe la care a trecut Grigore, ca antrenor – Chimia Brazi, SC FC Petrolul SA, Ştiinţa Bacău, Viitorul Axintele, Dunărea Galaţi, FCM Târgovişte, CFR Timişoara, Fortuna Brazi fiind astfel de exemple… nefericite!
După acel moment “Dunărea Galaţi 2013”, în cariera lui Grigore au urmat “aventuri” pe banca tehnică a celor de la Viitorul Axintele, Fortuna, CSM Ploieşti – la nivelul ligilor inferioare prahovene şi Petrolul, unde acesta a fost unul dintre artizanii noului proiect. Grigore mai are un “atu statistic” interesant, anume că, în sezonul petrecut cu Petrolul în Liga a IV-a, precum şi în turul campionatului de Liga a III-a, nu a cunoscut înfrângerea, dar, totuşi, a fost înlocuit, acum aproape un an, cu Ciobanu Romulus.
Acum, primul meci al lui Octavian Grigore ca antrenor principal al celor de la FC Petrolul Ploieşti în eşalonul secund s-a încheiat cu un rezultat pozitiv, victoria cu 2-1 adusă de golurile lui Arnăutu. Ca un element interesant, atacantul petrolist a punctat de două ori, în minutele 8 şi 74, reuşind să bifeze o dublă în eşalonul secund după 1 an, 10 luni şi 18 zile! Ultimul meci în care Arnăutu a reuşit să marcheze de două ori în această competiţie a fost cel din 3 decembrie 2016, în care Luceafărul Oradea, echipa sa de atunci, a învins Academica cu 3-1.