Petre Apostol

După doi ani petrecuţi la Ploieşti, ca antrenor principal al echipei Tricolorul LMV, fostul internaţional român Sergiu Stancu a părăsit ţara pentru o aventură în Grecia, la renumitul club PAOK Salonic. Finalist în Liga Campionilor ca jucător, Stancu a debutat ca antrenor la Ploieşti, iar în sezonul trecut, la doar al doilea an ca tehnician, a reuşit să-şi treacă în palmares atât titlul naţional, cât şi Cupa României, cu Tricolorul LMV.
Însă, fără o strategie performantă, clubul ploieştean a dispărut, având exact destinul fostei prim-divizionare din Ploieşti, CS Petrom, care s-a desfiinţat în 2006 tot din postura de campioană naţională. Astfel, Sergiu Stancu a ales să dea curs ofertei venite de la clubul din Salonic, unde a plecat alături de statisticianul Kountouridis Panagiotis (care este originar chiar din Salonic), care a avut, de asemenea, o contribuţie importantă la succesele echipei ploieştene în sezonul trecut.
Luni seară, cei doi au debutat oficial în competiţiile europene pe banca tehnică a clubului grec, în primul meci din noul sezon al Ligii Campionilor, PAOK evoluând în primul tur preliminar, după ce a ocupat locul secund în campionatul din Grecia în sezonul precedent. Iar gruparea condusă de Sergiu Stancu a câştigat manşa tur în duelul cu VRCK Kazincbarcika, din Ungaria, în deplasare, scor 3:2 (25:18, 25:27, 28:30, 25:19, 15:13).
De remarcat că la echipa din Ungaria evoluează şi un fost jucător din campionatul României, ungurul Szabolcs Nemeth, adversar al lui Stancu şi Panagiotis şi în sezonul trecut, când a evoluat la Steaua Bucureşti, una dintre rivalele ploieştenilor la titlul naţional până în faza finală a competiţiei. În plus, unul dintre oficialii meciului dintre PAOK şi Kazincbarcika a fost din România, arbitrul 2 fiind gălăţeanul Lucian Năstase. Manşa retur este programată săptămâna viitoare, la Salonic.