FC Petrolul – CS Mioveni 0-0

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

Stadion: “Ilie oană”. Spectatori: circa 3500. Au marcat: –
FC Petrolul: Tordai – Olaru, Ghinga, Cazan, Ţigănaşu (32 Velisar) – Chindriş, Cruceru – Lumu (46 N. Popescu), Marinescu (cpt), Ştefănescu – Saim Tudor (61 Tamuz). Antrenor: Leo Grozavu.
CS Mioveni: Sima – Alexe, Celea, Burnea, Ed. Stoica (cpt) – Rădescu, Traşcu (25 Drugă), Mârzeanu, Coşereanu – Al. Popescu (82 G. Ivan), V. Balint (85 Năstăsie). Antrenor: Iordan Eftimie.
Cartonașe galbene: Chindriș (22), Marinescu (45+1), Cruceru (53), Ghinga (73)/ Balint (47), Mârzeanu (65), Sima (90)
Au arbitrat: Florin Andrei (Tg. Mureş) – Florin Pucheanu (Ulmi-Dâmboviţa) şi Florin Vişan (Galaţi).
Observatori: George Ionescu (Bucureşti) şi Mihai Basarab (Slobozia).
Jucătorul meciului: Celea (Mioveni)

Petrolul se “afundă” încet în clasament şi, mai ales, în “estetica” ligii secunde, devenind o echipă tot mai departe de ceea ce ar trebui să însemne acest termen de echipă! Şi nu una oarecare, ci una cu pretenţii şi, mai ales, condiţii şi buget de promovare!
Acum, nu a reuşit să-şi fructifice avantajul terenului propriu în disputa cu CS Mioveni, încheind nedecis, 0-0, la capătul unuia dintre cele mai slabe jocuri din acest sezon. Fără niciun orizont în atac, unde a avut aproape… o singură ocazie clară de gol, şi aceea în prelungiri, în plină tensiune tehnico-fotbalistico-administrativă, cu jucătorii “marcaţi” de tensiunea dintre antrenor “şi restul lumii”, petroliştii au ratat ocazia să se apropie de plutonul fruntaş, aflându-se la patru puncte de zona promovării.
Chiar dacă adversara aborda confruntarea fără trei titulari, iar al patrulea, Traşcu (min. 32), a plecat direct la spital, cu o fractură de piramidă nazală suferită după un duel aerian cu Chindriş, cel care s-a ales, la rândul său, cu capul spart, oaspeţii au fost de nebătut! Din păcate, şi Ţigănaşu a declarat “forfait”, din cauza unei întinderi musculare, şi cam acestea au fost singurele lucruri de consemnat, până la pauză. Iar apoi, în mitanul secund, doar un gol anulat în partea secundă Mioveniului şi, în prelungiri , un şut al lui Nini Popescu (din lovitură liberă de la 22 de metri, respinsă de Burnea) au animat tribunele, din care s-a auzit, tot mai des invocată, “demisia, demisia, demisia”.
Petrolul bate pasul pe loc după această etapă, rămânând pe locul cinci în clasamentul la zi al Ligii 2 Casa Pariurilor. Etapa viitoare, ploieştenii vor juca pe terenul formaţiei Daco-Getica Bucureşti, meciul urmând să se dispute duminică, de la ora 14.00, pe arena “Juventus” din cartierul bucureştean Colentina.