F. T.

“Continuă furturile de arbori din pădurile administrate de către Direcția Silvică Prahova”, începe unul dintre comunicatele jandarmeriei prahovene.
Și urmează exemplele: luni, angajați ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova au acționat pentru combaterea delictelor silvice, astfel: în jurul orei 15:30, o patrulă care acționa pe raza comunei Vâlcănești a surprins în flagrant trei persoane care transportau cu ajutorul a trei atelaje hipo, fără a deține aviz de însoțire, material lemnos pentru foc. Persoanele în cauză au fost sancționate, fiecare, cu amendă in valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost predat unui reprezentant al Ocolului Silvic Slănic; în jurul orei 20:00, pe raza localității Apostolache, lucrători din cadrul IJJ Prahova au surprins o persoană care căra material lemnos specia gorun cu un tractor, fără a deține aviz de însoțire specific. Contravenientul a fost sancționat contravențional cu 5.000 lei, iar materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Verbila.
Și asta încă nu-i destul… Nu de alta, dar la începutul săptămânii, tot jandarmii prahoveni, au acționat pentru combaterea delictelor silvice pe raza localităţilor Mizil, Chiojdeanca şi Apostolache, ocazie cu care au fost depistate trei persoane care transportau material lemnos cu autoutilitara și căruțele (lemn de foc-salcâm, carpen şi mojdrean) fără a avea avize de însoțire. Persoanele au fost sancționate contravențional conform art. 19 alin. 1 din Legea 171/2010, confiscându-se o cantitate totală de 2,47 metri cubi lemn de foc, care a fost lăsat în custodie lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Verbila, valoarea sancţiunilor aplicate ridicându-se la 5.000 de lei.
Așadar, continuă furturile de material lemnos. Și, după cum aminteam înr-unul dintre numerele ziarului, în primele nouă luni ale anului curent, numai pe linia controlului circulației materialului lemnos au fost date amenzi însumând 81 de mii de lei, fiind confiscați 200 de metri cubi de lemn.