Petre Apostol

Jucătorul ploieştean de volei Sorin Dragomir a ajuns la o înţelegere cu clubul Ştiinţa Explorări Baia Mare pentru sezonul viitor, rămânând, astfel, în prima divizie naţională. Format la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, de către profesorul Ştefan Dumitrescu, acesta este născut în data de 10 noiembrie 1993 şi are 1,95 m înălţime, putând evolua atât pe postul de universal, cât şi pe cel de extremă. Sorin Dragomir a debutat la nivel de seniori în eşalonul secund, la Videoclip Ploieşti, echipa fostului internaţional Robert Tvardochlib, iar potenţialul său l-a adus, ulterior, în rândul grupării CS Arcada Galaţi, cu care a promovat în prima divizie, în 2013, grupare care, în prezent, este vicecampionă a ţării. În Divizia A1, voleibalistul ploieştean a mai jucat, în afară de CS Arcada, pentru VCM LPS Piatra Neamţ şi CSU Universitatea de Vest Timişoara.
La Timişoara, în sezonul trecut, Sorin Dragomir a avut o eficienţă de 40% în atac, bifând 163 de puncte, fiind al doilea jucător al echipei la acest capitol, în vreme ce la recepţie a avut procentaj de 32% de reuşită. De asemenea, acesta a fost al doilea din lotul timişorenilor la capitolul puncte totale reuşite, cu 195 de puncte.
Gruparea din Timişoara, care a debutat în sezonul trecut în Divizia A1, nu a reuşit, însă, să se menţină în primul eşalon, retrogradând după ce s-a situat pe locul 11, penultimul. Noua echipă a jucătorului ploieştean, Ştiinţa Explorări Baia Mare, fostă medaliată în urmă cu doi ani, a încheiat, în sezonul trecut, pe locul opt.
Echipa băimăreană va debuta în campionat pe 13 octombrie, pe terenul fostei campioane naţionale, Volei Municipal Zalău, în timp ce în Cupa României va evolua din primul tur, oferind replica formaţiei VCM LPS Piatra Neamţ.