Petre Apostol

La Odorheiu Secuiesc, în weekendul trecut, a avut loc cea de-a patra etapă a Campionatelor Naţionale de Motocros, concurându-se la clasele 50 juniori II şi III; 65cc; 85cc; MX2; MX2 juniori; MX1; Amatori MX1 şi MX2; Veterani 1 şi 2; Quad.
Printre concurenţi s-au regăsit şi doi reprezentanţi de la clubul Lido Câmpina, Sebastian Strechioiu (KTM) şi Marcel Vişoiu (Kawasaki), ambii participanţi la clasa veterani 1. De altfel, cei doi sportivi ai grupării prahovene se aflau la egalitate de puncte în clasamentul general, înaintea etapei de la Odorheiu Secuiesc, cu câte 110 puncte fiecare, fiind devansaţi doar de campionul naţional en-titre, Zoltan Fazakas (Yamaha), fost component al clubului din Câmpina, în prezent la Steaua Bucureşti.
De menţionat că s-a înregistrat un număr mai mare decât de obicei de concurenţi la clasele veterani şi amatori, organizatorii fiind nevoiţi să împartă manşele separat la aceste categorii.
Dintre cei doi sportivi de la Lido Câmpina, doar Sebastian Strechioiu a urcat pe podiumul de premiere, situându-se pe locul al doilea în ambele manşe ale etapei. În prima manşă, Strechioiu a parcurs cele şapte tururi programate în 16 minute şi patru secunde, sosind în urma liderului competiţiei la general, Zoltan Fazakas, care a trecut linia de sosire în 15 minute şi 23 de secunde, cu o viteză medie de 50,4 km/h.
În manşa secundă, duelul pentru victorie s-a dat tot între Fazakas şi Strechioiu, câştig de cauză având şi de această dată sportivul de la Steaua Bucureşti, sosit cu timpul de 16.17 minute (viteza medie 47,7 km/h), în vreme ce reprezentantul prahovean a încheiat la 38 de secunde în urma sa.
În ambele manşe, pe locul al treilea s-a situat Marţian Ioviţă (Moto Extrem Lugoj, Honda), în timp ce Marcel Vişoiu a încheiat al patrulea de fiecare dată.
Astfel, în clasamentul general, Sebastian Strechioiu şi-a consolidat poziţia secundă, ajungând la un total de 154 de puncte, având un avantaj de opt puncte faţă de colegul său de club, Marcel Vişoiu, al treilea clasat. În schimb, Zoltan Fazakas s-a apropiat şi mai mult de un nou titlu naţional, creându-şi un avans de 35 de puncte faţă de Strechioiu în ierarhia generală, înainte de desfăşurarea ultimei etape, programate în luna octombrie, la Sfântu Gheorghe.