Petre Apostol

Pentru al doilea an consecutiv, Federaţia Română de Gimnastică va organiza, la Ploiești, Campionatele Naţionale de Gimnastică Artistică la Individual Open şi Reprezentative de Club, feminin şi masculin. Evenimentul va avea loc în perioada 12 – 14 octombrie şi va fi găzduit, pentru a patra oară, în Sala „Olimpia”.
Cei mai buni gimnaşti români și cele mai bune gimnaste române din prezent se vor lupta pentru titlurile naţionale puse în joc, competiţia fiind, totodată, şi un test important înaintea Campionatelor Mondiale de Gimnastică Artistică de la Doha (25 octombrie – 3 noiembrie 2018).
De menționat că, în competiţia Open, Naţionalele României vor avea şi câţiva sportivi invitaţi, reprezentanţi ai Norvegiei şi Qatarului.
Concursul va debuta pentru public vineri, 12 octombrie (ora 15:00), cu întrecerile pe echipe şi de individual compus masulin, urmând ca sâmbătă, 13 octombrie, să se desfăşoare competiţia similară a fetelor (ora 16:15). Ultima zi de concurs, duminică, 14 octombrie, este dedicată finalelor pe aparate, atât la feminin, cât şi la masculin, începând cu ora 10:00.
La feminin, pe lista de start sunt prezente în concurs 21 de sportive, de la CSM Arad, CSȘ Bârlad, CS Dinamo București, CSA Steaua București, CNS Cetate Deva, CS Farul Constanța, CSȘ Focșani, CSM Onești. Vor fi prezente, de asemenea, și cinci gimnaste din reprezentativa Norvegiei.
La masculin, sunt înscriși 39 de sportivi, reprezentând cluburile CSM Arad, CSM Bistrița, CS Dinamo București, CSA Steaua București, CSȘ Buzău, SCM Gloria Buzău, CSM Reșița, CSM Lugoj, CSȘ Timișoara. De asemenea, vor fi prezenți șapte sportivi din lotul național al Norvegiei, precum și doi gimnaști din reprezentativa din Qatar.
De menționat că Sala „Olimpia” a găzduit, în luna mai, și Campionatele Naționale de Gimnastică Artistică rezervate junioarelor III.