Ministrul Carmen Dan a declarat că va răspunde acuzaţiilor Gabrielei Firea la Comisia de apărare din Senat ce va avea loc astăzi, subliniind că toate aceste precizări trebuie făcute într-un cadru instituţional. Aceasta a mai spus că raportul clasificat privind protestele urma să ajungă, ieri, la Comisia de apărare, potrivit Mediafax. „Astfel de răspunsuri nu se pot da pe scările ministerului. Aşa că vă rog să aveţi răbdare şi să aşteptaţi. Voi clarifica tot ceea ce este de clarificat într-un cadru instituţional, aşa cum este normal. Un astfel de cadru poate fi mâine (n.n. – astăzi) la Comisia de apărare din Senat, unde sunt invitată începând cu ora 14:30. Vă asigur să acolo avem toate disponibilitatea să răspundem tuturor întrebărilor. (….) Referitor la Comisia de apărare, la acel cadru, mai fac o precizare. Astăzi (n.n. – ieri) va ajunge la cele două comisii raportul clasificat, despre care am vorbit. Imediat după prezenţa noastră în comisia de apărare de la Camera Deputaţilor, Parchetul militar a solicitat acest raport, pe care, evident, l-am pus la dispoziţie. Referitor la celelalte teme, vom răspunde mâine. Nu-şi au sensul a fi lămurite pe scările ministertului. Temele politice le-am lămurit în Comitetul Executiv al PSD”, a spus ministrul de Interne, Carmen Dan, la intrarea în instituţie.
Precizările vin după ce primarul general Gabriela Firea spune că ministrul de Interne
Carmen Dan a venit pregătită în şedinţa CEx PSD cu hârtii care reprezentau discuţii private pe WhatsApp, după ce în urmă cu un an a recunoscut că are discuţii, de pe aceeaşi aplicaţie, ale unui senator şi că sunt uşor de interceptat.
„Doamna ministru a scos dintr-un dosar, deşi nu cred că avea de unde să ştie ce voi spune eu, decât dacă îmi urmăreşte corespondenţa, probabil, a scos nişte foi că sunt xeroxuri ale unor convorbiri private dintre doamna prefect şi un secretar de stat. Am întrebat «Doamna ministru, ne spionaţi? Ne urmăriţi? Ne controlaţi mesajele, WhatsApp-urile?». A întors atunci discuţia şi a spus că domnul secretar de stat i-a pus la dispoziţie documentul. I-am spus că «dumneavostră mi-aţi spus acum un an să am grijă ce transmit pe WhatsApp pentru că dumneavoastră aveţi whatsapp-urile unui senator din Bucureşti şi să fiu precaută şi atentă». Dacă la acest nivel am ajuns… Noi ne luptăm cu statul paralel, dar parte din statul paralel e pe lângă noi, cu o doamnă ministru de Interne care vine la Comitetul Executiv pregătită în apărarea sa cu nişte mesaje private”, a declarat Gabriela Firea, la România TV. Aceasta spune că se poate simţi spionată atât timp cât a fost prevenită de ministrul de Interne, Carmen Dan, că aplicaţia WhatsApp este uşor de interceptat.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVorbe intelepte
Articolul următorDin culise