FC Petrolul Ploieşti – ASU Politehnica Timişoara 2-0 (0-0)

Marcatori: Marinescu (90+2), Saim Tudor (90+4).
FC Petrolul: Tordai – Olaru, Fl. Plămadă, Cazan, Ţigănaşu – Ghinga (cpt) – Ciocâlteu (72 Ştefănescu), Marinescu – N. Popescu (46 Lumu), Arnăutu (54 Cl. Herea), Saim Tudor. Antrenor: Leo Grozavu.
ASU Poli: Murariu – Bilia, Mera (cpt), Scutaru, Cherecheş – Nicolescu (66 Lazea), Vidrişan – Bedea, Ignea, Velici (88 Bănică) – Bozian (70 I. Plămadă). Antrenor: Cosmin Petruescu.
Au arbitrat: Vladimir Andrei Nagy (Aiud) – Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamţ) şi Adrian Vornicu (Iaşi).
Arbitru de rezervă: Marius Naidin (Piteşti).
Observatori: Constantin Gheorghe (Suceava) şi Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Petrolul ține aproape de primele două clasate, câștigând trei puncte într-un meci interzis cardiacilor. 2-0 cu Politehnica „suporterilor timișoreni”, cu ambele reușite venite în prelungiri, iar tribunele petroliste au erupt pur și simplu. Laurențiu Marinescu în minutul 92 și Saim Tudor în minutul 94 au făcut posibil al treilea succes consecutiv. Unul care dă moral, dar care arată că fiecare meci poate fi greu! Mai ales dacă nu ai măcar încă un… Marinescu.
Venind după o serie fructuoasă, victoriile cu Energeticianul şi Chindia aducând-o pe treapta a treia a podiumului, Petrolul aştepta cu optimism confruntarea de pe „Ilie Oană” cu ASU Politehnica Timişoara, una în care şi calculele hârtiei o aşezau în postura favoritei. Şi până la urmă aşa a fost, chiar dacă succesul s-a conturat greu, după 90 de minute de chin şi alte patru – cele din prelungirile arătate de către „central” – de exuberanţă.
Aşa cum era de aşteptat, Petrolul a fost echipa care a dominat jocul, însă în prima repriză doar strict teritorial, fără să producă prea multă panică la poarta adversă. E drept, asta şi pentru că Politehnica s-a aşezat bine în teren, anunţându-şi încă din start, şi cât se poate de clar, intenţiile defensive, iar „lupii” n-au găsit soluţiile pentru a desface o apărare bine organizată.
Astfel, în primele 45 de minute, de consemnat a fost doar o situaţie importantă de gol, atunci când Plămadă (24) n-a reuşit să reia în plasă după un corner bătut de pe dreapta de către Nini Popescu, iar pauza n-a adus mari schimbări în scenariul derulat pe teren.
Leo Grozavu a mutat încă din startul părţii secunde, cu Lumu schimbându-l pe Nini Popescu, la scurt timp a apelat şi la Herea în locul lui Arnăutu, dar ocaziile au întârziat să apară. „Lupii” au atacat continuu, au dus în permanenţă jocul către poarta lui Murariu şi, până la urmă, răsplata a venit. Târziu, dar a venit, în minutul doi al prelungirilor, atunci când Marinescu (90+2) a şutat cu sete, de la 8 metri, un balon rămas la el după un atac prelungit al „găzarilor”. Iar două minute mai târziu, la capătul unui contraatac, Saim Tudor a şutat formidabil, de la 16 metri, în vinclul din stânga portarului şi a stabilit scorul final al unei victorii meritate.
Cu 16 puncte adunate după etapa cu numărul 7, Petrolul ocupă în continuare poziţia a treia a clasamentului Ligii 2 Casa Pariurilor. Pentru trupa lui Leo Grozavu urmează, acum, derbiul de la Cluj, cu Universitatea, ce se va disputa duminică, de la ora 18.00.