F.T.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au finalizat cercetările în două dosare penale privind comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, prejudiciul estimat de anchetatori ridicându-se la peste 100.000 de lei.
În prima speță, este vorba despre un prahovean în vârstă de 54 de ani care, după cum se arată într-un comunicat de presă al respectivului serviciu, “ în perioada februarie-iunie 2015, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi și chitanțe fiscale care nu corespund unor operațiuni economice reale, documentele fiind eliberate de vânzătorul-gestionar al unui alt agent economic, fără cunoștința administratorului acestuia din urmă. Prin înregistrarea în contabilitate a acestor documente, ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 34.463 lei. Pentru documentele fictive emise, inculpatul ar fi recompensat-o pe vânzătoarea-gestionar cu sume de bani cuprinse între 50 și 300 de lei”.
Prejudiciul a fost recuperat, însă dosarul în cauză a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.
Al doilea dosar penal îi privește pe o femeie în vârsă de 38 de ani, din București, un bărbat de 48 de ani, din Iordăcheanu, și un altul de 33 de ani din județul Ialomița, toți trei fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals.
“S-a reținut faptul că inculpații ar fi indus în eroare funcţionari din cadrul unei unități bancare, cu ocazia încheierii unor contracte de credit având ca obiect obținerea unor împrumuturi ( în sumă de 25.300 lei, 25.000 lei, respectiv 21.000 lei), prin prezentarea unor adeverințe de venit şi fluturaşi de lichidare care atestau în mod fals realizarea de venituri de la o societate comercială.Prin activitea infracţională, inculpaţii au cauzat părţii vătămate un prejudiciu de 71.300 lei”, se menționează în comunicatul IPJ Prahova.