Petre Apostol

Divizia A la handbal masculin, al doilea eșalon valoric, a programat, la finalul săptămânii trecute, prima etapă din sezonul 2018/2019. După o absență de doi ani, în această ediție a Diviziei A la handbal masculin este înscrisă și o echipă prahoveană, prin CSM Ploiești, o formație, însă, de juniori, care nu are drept de promovare.
Echipa ploieșteană, antrenată de Silviu Stănescu, are un lot alcătuit cu precădere din jucători care de-abia au trecut la categoria juniori I, în sezonul trecut cucerind medaliile de argint în campionatul juniorilor II.
CSM Ploiești a debutat în acest sezon pe terenul formației secunde a grupării de prim-eșalon AHC Dobrogea Sud Constanța, care, de asemenea, este alcătuită din jucători tineri și nu are drept de promovare, fiind o echipă „satelit”.
Având și trei jucători de la prima echipă în formula de start, echipa dobrogeană, antrenată de Aleksandar Adzic, a avut inițiativa în meci de la început până la final. Gruparea din Constanța a rezolvat, practic, soarta celor trei puncte puse în joc încă din prima parte a meciului, intrând la vestiare cu un avantaj de 14 goluri, scor 22-8, nivelul din Divizia A dovedindu-se a fi unul prea ridicat, momentan, pentru juniorii echipei ploieștene.
Dar, în partea secundă, când și gazdele au utilizat mai mulți jucători foarte tineri, CSM Ploiești s-a menținut aproape de adversari. Astfel, scorul final a fost 41-24 pentru Dobrogea Sud Constanța II.
În cadrul primei etape din seria B, CSM Alexandria a realizat scorul rundei, învingând, în deplasare, pe CSU Târgoviște, scor 51-18 (26-4), în vreme ce a doua formație de la CSM București a remizat, pe teren propriu, cu CS Medgidia, scor 24-24 (14-12).
A doua etapă este programată chiar mâine, însă CSM Ploiești nu va evolua, fiind șapte echipe în serie. În schimb, va debuta CSU Pitești (care nu a jucat în etapa I), care a primit replica formației a doua a prim-divizionarei CSM București, începând cu ora 18:00, în celelalte două partide ale rundei CSM Alexandria urmând să primească vizita grupării AHC Dobrogea Sud Constanța II, de la ora 11:00, iar CS Medgidia va găzdui pe CSU Târgoviște, de la ora 12:00.
Conform noului sistem de desfășurare a Diviziei A, echipele participante au fost repartizate în patru serii, urmând să se joace tur-retur de două ori, grupările întâlnindu-se, astfel, de câte patru ori în faza preliminară a competiției.

Echipele prahovene, fără victorie în etapa a doua la juniori II

Tot la finalul săptămânii trecute, s-a disputat a doua etapă din Campionatul Național de handbal masculin la categoria juniori II, acolo unde din Prahova participă trei echipe: CSM Ploiești, CSȘ Ploiești și CS Olimpic Mizil.
În runda secundă a competiției niciuna dintre cele trei formații prahovene nu a reușit să se impună, toate evoluând în deplasare, totuși grupările ploieștene au obținut câte un punct.
Astfel, CSȘ Ploiești, care învinsese pe CS Olimpic Mizil în prima etapă, a încheiat la egalitate pe terenul grupării CSȘ Făgăraș, scor 33-33, după ce a revenit de la un deficit de trei goluri, înregistrat la pauză, scor 14-17.
CSM Ploiești, care învinsese pe CSȘ Făgăraș în prima etapă, a încheiat la egalitate meciul disputat pe terenul echipei CS Sporting Ghimbav, scor 42-42, la pauză tabela indicând tot un rezultat de egalitate, scor 23-23.
În schimb, CS Olimpic Mizil a pierdut categoric și în etapa a doua, în care a evoluat tot în deplasare, cedând cu scorul de 21-40 (11-24), pe terenul ormației CSȘ Dinamo Brașov.

Astfel, după două etape, clasamentul arată în felul următor:

1 CSȘ Dinamo Brașov 2 2 0 0 81-56 6
2 CSȘ Ploiești 2 1 1 0 64-50 5
3 CSM Ploiești 2 1 1 0 82-75 5
4 CSȘ Făgăraș 2 0 1 1 66-73 2
5 CS Sporting Ghimbav 2 0 1 1 77-83 1
6 CS Olimpic Mizil 2 0 0 2 38-71 1

Bonus
* CSȘ Făgăraș (1p – respectare cerințe talie)
* CSȘ Ploiești (1p – respectare cerințe talie)
* CS Olimpic Mizil (1p – respectare cerințe talie)
* CSM Ploiești (1p – respectare cerințe talie)