• Datorită bogăţiei de constituenţi, morcovul are proprietăţi multiple. Se foloseşte ca tonic, antianemic (sporind numărul de globule roşii), remineralizant, întăreşte imunitatea, este un important factor de creştere, antiputrid şi cicatrizant gastric, depurativ, fluidifiant biliar, pectoral, diuretic, cicatrizant al rănilor. Morcovii conţin 80% apă, protide numai 1% şi hidraţi de carbon 6%. La 100 g de plantă comestibilă, conţinutul de săruri şi de vitamine este următorul: 35 mg de sodiu, 235 mg de potasiu, 30 mg de calciu, 25 mg de fosfor, 0,7 mg de fier, mangan, vitamina A 1120 U.I., 0,05 mg de vitamina B1 şi tot atâta de B2, 1 mg de niacină, 7 mg de vitamina C, mici cantităţi de vitamina K, Mg, S, Cu şi brom, precum şi de uleiuri volatile, de asparagină şi de duacarină. Valoarea energetică este de 30 kcal la 100 g de morcov, din care se absoarbe 93%, conform doctorulzilei.ro

• Toată lumea se confruntă, măcar o dată în viaţă, cu mâncărimi ale pielii. Însă atunci când acestea nu sunt trecătoare și persistă, ar trebui să fie consultat un medic. Mâncărimea pielii pe timpul serii, numită prurit nocturn, poate tulbura somnul, ducând astfel la scăderea energiei și a performanţei la locul de muncă. Cauzele mâncărimilor pielii în cursul nopţii sunt diverse, unele minore, altele mai grave. Una dintre cele mai frecvente cauze ale mâncărimilor pielii, dar care nu trebui să îngrijoreze, este ritmul circadian. În timpul nopţii, pielea pierde în mod natural mai multă apă, astfel că pot apărea mâncărimi, scrie divahair.ro

• Într-un experiment recent, cercetătorii Universităţii de Stat din Arizona şi Centrului Naţional pentru Nanoştiinţă şi Tehnologie al Academiei chineze de Ştiinţe au injectat nanoroboţi în fluxul sanguin al şoarecilor. Nanoroboţii profilaţi potrivit ADN-ului au vizat vasele de sânge din jurul tumorilor canceroase, injectându-le cu medicamente specifice pentru oprirea fluxului sanguin către acestea. Tratamentul a fost un succes, mărimea tumorilor diminuându-se semnificativ, scrie csid.ro