Fotbalul prahovean trece prin nişte momente de cotitură! Se întâmplă, în multe locuri, lucruri frumoase – se premiază fostele glorii, se reînfiinţează echipe, se reia tradiţia fotbalistică! Despre câteva astfel de episoade, pozitive, petrecute la Comarnic, Buşteni sau Ţipăreşti – ca să menţionăm doar câteva dintre acestea, vom scrie în ediţia de joi, într-o pagină dedicată începutului de sezon în „fotbalul mic”.
Din păcate, etapă de etapă, avem şi „reversul” acestor episoade pozitive – arbitri care trebuie să sune la 112 ca să plece de la stadion, încăierări între jucători şi echipe, episoade violente, care nu au ce căuta în fotbalul nostru. Vezi Cocorăştii Colţ, Podeni, Sângeru, Călineşti…
Din păcate, încă nu se întâmplă ceea ce ar trebui să se întâmple – dar, sunt „speranţe” că cineva din AJF va „lua taurul de coarne”, cum se spune! Rezolvarea este simplă – primul incident trebuie tratat cu amenzi, suspendări, care apoi trebuie „urmărite” (pentru că multe dintre ele se diminuează, ca perioadă, iar banii nu se plătesc), apoi, la „recidivă”, pur şi simplu, respectivii trebuie excluşi pentru perioade mari de timp! Sau de tot!
Pentru că, dacă analizăm un pic incidentele, an de an, sunt cam aceaşi „oameni” care provoacă, lovesc, fac scandal! Pur şi simplu, trebuie să se lase la o parte „cârdăşiile” din care huliganii sunt lăsaţi să continue … „anti-fotbalul”! Nu e păcat să se strice imaginea a aproximativ 120 de cluburi pentru doar 7-8 „focare”?