Petre Apostol

Sâmbătă, s-a dat startul noului sezon din Campionatele Naționale de Handbal la juniori, la care județul Prahova este reprezentat la toate cele trei categorii principale (I, II, III), atât la feminin, cât și la masculin.
La juniori II, sâmbâtă au evoluat băieții, în vreme ce la juniori III a fost ziua fetelor. În ambele competiții, echipele prahovene au trecut în fruntea ierarhiei, CSȘ Ploiești la juniori II, respectiv HC Activ CSO Plopeni la junioare III.
La juniori II, CSȘ Ploiești a evoluat, în Sala „Olimpia”, în compania unei alte formații prahovene, CS Olimpic Mizil, ploieștenii impunându-se clar, scor 31-17 (16-8), rezultat care i-au propulsat în fruntea ierarhiei în seria H.
Cealaltă echipă prahoveană din serie, CSM Ploiești, a debutat cu o victorie, pe teren propriu, trecând de CSȘ Făgăraș, cu scorul de 40-33 (18-18). În celălalt meci al etapei, CSȘ Dinamo Brașov a învins, în deplasare, pe CS Sporting Ghimbav, scor 41-35 (21-14).
În competiția junioarelor III, în seria D, HC Activ CSO Plopeni a început cu o victorie categorică, pe teren propriu, scor 44-7 (22-3), în confruntarea cu CSM Râmnicu Sărat. De asemenea, și CSM Ploiești a înregistrat un succes la o diferență asemănătoare, trecând cu scorul de 38-12 (17-5) de CS Brazi, în deplasare.
Celelalte două echipe prahovene din serie s-au duelat între ele, CSO Tricolorul Breaza având câștig de cauză, pe teren propriu, scor 42-31 (24-10), în confruntarea cu CSO Mizil.