Petre Apostol

Înainte de competițiile pe gheață, în disciplinele sportive olimpice de sanie, bob și skeleton se desfășoare întreceri de starturi. În urmă cu doi ani, chiar România a organizat Campionatele Mondiale de starturi, la Mamaia, eveniment promovat la acea vreme de echipajul României de bob feminin format din sportivele de la CSO Sinaia, Maria Constantin și Andreea Grecu, de două ori prezente la Jocurile Olimpice.
În septembrie, chiar în prima zi a lunii, la Vatra Dornei va avea loc Cupa Federației Române de Bob și Sanie la sanie starturi, în pregătirea Campionatelor Naționale, care sunt programate în Germania, la Oberhof, în perioada 13-15 septembrie.
La Câmpulung Muscel vor avea loc, de asemenea, competiții de starturi, atât la sanie, cât și la bob și skeleton. Astfel, între 2 și 6 septembrie se vor disputa Cupa României și Cupa Speranțelor la sanie starturi pentru juniori și cadeți, precum și Cupa României la skeleton starturi pentru toate categoriile de vârstă.
În a doua parte a lunii septembrie (17-23 septembrie), la Câmpulung Muscel sunt programate Campionatele Naționale de monobob (probă inclusă la Jocurile Olimpice, doar la feminin), bob și skeleton starturi.
Printre favoriții la medalii la competițiile respective se numără atât sportivi prahoveni legitimați la cluburi din alte județe, cum sunt componenții lotului național de sanie Raluca Strămăturaru (care a obținut cel mai bun rezultat al României la ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice) și Valentin Crețu, precum și reprezentanți de la CSO Sinaia, unul dintre cele mai importante cluburi din țară în sporturile de iarnă.

Pregătire pe două roţi, la Sinaiasanie

Principalii componenți ai lotului olimpic de sanie al României, Raluca Strămăturaru (din Bușteni) și Valentin Crețu (din Sinaia), nu renunță la adrenalină nici în perioada de vară. În perioada de pregătire în vederea viitorului sezon competițional, cei doi prahoveni au testat pistele de downhill din Sinaia cu biciclete speciale pentru acest sport.