F.T.

În perioada 11 – 18 august a.c., sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi a Poliției Române, polițiștii din cadrul structurilor feroviare judeţene au desfășurat o serie de acțiuni, atât pentru prevenirea, cât şi pentru combaterea/sancţionarea infracționalității în gările SNCFR şi în garniturile de tren. Oamenii legii s-au axat, în special, pe rutele care străbat Valea Prahovei, şi pe firele care tranzitează gara Ploieşti Sud, având ca destinaţie zona Moldovei.
În acest context, au fost efectuate razii în peste 410 stații de cale ferată fiind, totodată, patrulate peste 450 de trenuri de călători.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în urma acțiunilor desfășurate, oamenii legii au prins mai multe persoane urmărite național sau internațional ( una din Prahova) și minori lipsiți de supraveghere, aceştia din urmă fiind încredinţaţi familiilor sau internați în centrele de plasament. De asemenea, în urma infracțiunilor constatate, polițiștii au întocmit 60 de dosare penale ( 15 pe traseele şi gările prahovene), cauze în care se desfășoară cercetări pentru probarea infracțiunilor săvârșite, majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, falsuri și uzuri de fals, contrabandă.
Tot în perioada menţionată, polițiștii de la transporturi au depistat în flagrant delict 10 persoane ( încercau să fure bagajele călătorilor) și au identificat patru persoane bănuite de infracțiuni în dosare penale înregistrate cu ” autor necunoscut”.
Pe de altă parte, poliţiştii de la transporturi nu au „alergat” numai după infractori, ci au intervenit inclusiv în zeci de situații pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate (accidente sau incidente pe calea ferată, întârzieri de trenuri de călători etc).