V. Stoica

Italianul Simone Crisara (foto 1) este primul pilot de acrobație aeriană care a venit la Aeroclubul Gheorghe Bănciulescu de la Strejnicu, unde, timp de zece zile, între 15 și 25 august, se va desfășura cel mai mare concurs internațional de profil care a fost organizat vreodată în România. Tot la finalul săptămânii trecute, a mai sosit și un reprezentant al Cehiei (foto 2), care și-a adus în hangar și avionul cu care va participa în competiția în care 16-fs-au înscris 57 de piloți din 17 state.
“Raw Aviation Crew” este echipa de fotografi de aviație care va realiza cele mai impresionante instantanee din timpul zborului aeronavelor care vor intra în concursul ce se va desfășura începând din această săptămână în județul Prahova, la Strejnicu.
Aeroclubul României și Federația Aeronautică Română pregătesc cel mai mare spectacol aviatic din istoria acrobației aeriene din țara noastră, sub auspiciile Federației Aeronautice Internaționale și sub privirile juriului format din specialiști de rang internațional. Piloții se vor întrece în cel mai spectaculos concurs de acrobații aeriene cu avionul care a avut loc până în prezent în România – cea de-a XIII-a ediție a Campionatului Mondial de acrobație cu avionul.
Sâmbătă şi ieri au mai sosit şi alţi piloţi care vor participa la concursul care va începe de Sf.Maria, având loc şi primele antrenamente oficiale.