V. Stoica

Începând cu anul școlar 2018-2019, Primăria Brazi pregătește surprize plăcute pentru elevii – domiciliați pe raza comunei – care frecventează învățământul liceal, postliceal și profesional (cursuri de zi), dar și pentru studenții care merg la cursuri universitare de zi.
Astfel, conform deciziei luate de către consilierii locali ai uneia dintre cele mai bogate comune prahovene, se va acorda un sprijin financiar în valoare de 200 de lei lunar tuturor categoriilor menționate, cu anumite condiții. Solicitanții burselor trebuie să fie înscriși în unități de învățământ de stat la cursuri de zi, să aibă domiciliul stabilit pe raza comunei Brazi de cel puțin 10 ani sau unul dintre părinți să fie domiciliat de cel puțin 10 ani în comună, să facă naveta cu mijloace de transport în comun în scopul frecventării cursurilor, iar venitul net lunar pe membru de familie să nu depășească salariul mediu brut pe economie, respectiv suma de 4162 de lei.
Pe de altă parte, însă, trebuie menționat că elevii care înregistrează 10 absențe nemotivate pe lună pierd sprijinul financiar pentru luna respectivă, iar în cazul în care rămân repetenți pierd dreptul de a primi sprijinul financiar pentru anul pe care îl repetă.
Potrivit deciziei aleșilor locali din comuna Brazi, sprijinul financiar se acordă numai pe perioada cursurilor școlare, nu și în vacanțe, iar studenții care au mai mult de 25 de ani la începerea studiilor universitare, precum și aceia care au venituri salariale, nu vor beneficia de aceste “burse”.
Sprijinul financiar se acordă lunar, pentru luna anterioară, cu condiția prezentării de către elev a dovezii că nu a înregistrat mai mult de zece absențe nemotivate în luna respectivă, precum și a dovezii că a mers la cursuri cu un mijloc de transport în comun, urmând să depună în acest sens bilete sau abonamente de călătorie.