Petre Apostol

După ce a evoluat pentru HC Activ CSO Plopeni, atât în Divizia A, cât şi în campionatul junioarelor, handbalista Bianca Berbece a făcut saltul direct la o echipă cu pretenţii, care va juca în cupele europene. În vârstă de numai 18 ani, sportiva orginară din Vâlcea va evolua, în sezonul următor, la echipa de prim-eşalon HC Zalău.
Jucătoare formată la CSM Râmnicu Vâlcea, de unde fusese împrumutată de clubul prahovean, Bianca Berbece evoluează ca inter dreapta, fiind stângace, iar la echipa sălăjeană va împărţi postul respectiv cu Sabrina Lazea. Cu HC Activ CSO Plopeni, aceasta a fost la un punct de calificarea la turneul final în Campionatul Naţional de junioare I, în vreme ce în Divizia A formaţia prahoveană a încheiat
pe locul 11, cu un lot alcătuit în majoritate din junioare.
În această vară, Berbece a fost prezentă şi în lotul naţional al României la Mondialele U20, unde l-a avut ca antrenor pe Gheorghe Tadici, cel care este şi „principal” la HC Zalău. Reprezentativa tricoloră s-a situat pe locul al optulea la Campionatul Mondial disputat, luna trecută, în Ungaria.
La HC Zalău, fosta sportivă de la HC Activ CSO Plopeni va avea ocazia de a lua contactul şi cu atmosfera din cupele europene, gruparea sălăjeană urmând să evolueze în runda a doua preliminară din Cupa EHF, în care va întâlni pe Borussia Dortmund, din Germania, în luna octombrie.
De menţionat că în lotul echipei sălăjene se mai regăsesc sportive care au evoluat în Prahova, precum Cristiana Nica (extremă dreapta), Teodora Popescu (pivot) şi Andreea Mihart (extremă stânga), toate fiind foste componente ale CSM Ploieşti, grupare care nu mai are formaţie de senioare.