V. S.

Caravana “600+km pentru educație”, derulată la inițiativa fostei sportive Raluca Ciulei, a trecut și prin Prahova, chiar în ziua de Sfânta Maria Mare și a doua zi a acestei sărbători religioase. Originară din Făgăraș, Raluca Ciulei a mers pe jos peste 600 de kilometri pentru a atrage atenția asupra importanței educației și a faptului că fiecare copil contează.
Fosta sportivă – jucătoare de tenis – a ajuns la Posada în zi de sărbătoare de Sf. Maria, pe 15 august, unde s-a întâlnit cu eleve din comuna Secăria, continuându-și drumul – a doua zi – în Comarnic, oraș în care i s-au alăturat elevi și profesori din localitate, dar și primarul Sorin Popa, formând un grup care a însoțit-o pe Raluca Ciulei până la ieșirea din Comarnic spre București.
13-bTânăra a parcurs traseul Bistrița –București în perioada 30 iulie – 19 august,
pentru a le transmite profesorilor, părinților și copiilor că merită să lupte pentru educație: „Mergem acești kilometri pentru a invita pe toată lumea la fapte. Faptele ne vor salva, nimeni și nimic altceva! Doresc să văd o Românie pusă pe fapte, o Românie în care nici un copil nu e lăsat pe dinafară, nu e lăsat în urmă”, a declarat fosta sportivă, care a fost suținută pe parcursul traseului de membrii Asociației Love for Life, fondată și condusă chiar de ea.
Raluca Ciulei s-a întors acasă după 21 de ani petrecuți în străinătate pentru a se dedica viitorului copiilor români. A renunțat la tenis, iar acum ajută copiii din zonele defavorizate printr-un proiect de educație non-formală. A plecat în Germania când era adolescentă, unde a practicat tenisul timp de doi ani. A pornit apoi spre Statele Unite ale Americii pentru continuarea studiilor. Într-un final a ajuns în Elveția, unde a locuit nouă ani și a studiat matematica.
În vara anului 2017 s-a întors acasă pentru a se ocupa de Fundația Love for life, pe care a înființat-o în 2016 și prin care urmărește să îi provoace pe copii să se descopere, să se autoevalueze, să devină conștienți de valoarea lor.