V. Stoica

În curând, iubitorii drumețiilor și traseelor cu bicicleta vor putea parcurge la Azuga cea de-a patra rută, care se află în pregătire și pentru care se lucrează din greu. Până la finalizarea acestui al patrulea traseu, împătimiții muntelui cu piciorul sau cu bicicleta pot să folosească alte trei trasee puse la punct și de care mulți dintre cei care le urmează sunt foarte mulțumiți: Poteca vulpilor, Drumul căruțașilor și Poteca afinarilor.ayuga biciclete b
Primul traseu – Poteca vulpilor – este cel mai simplu, fiind încadrat la gradul ușor de dificultate, are o lungime de 8,9 kilometri și o diferență de nivel de 594 de metri și o durată de o oră.
Al doilea traseu – Drumul căruțașilor – are dificultate medie, se întinde pe circa nouă kilometri și are o diferență de nivel de 636 de metri, cu o durată de circa 1,3 ore.
Al treilea traseu – Poteca afinarilor – este tot mediu ca dificultate, cu o lungime de 5,6 kilometri și o diferență de nivel de o oră.
Traseul aflat în pregătire este aproape paralel cu pârtia Sorica, culme pe care se poate ajunge cu telegondola de la bază, instalație care este deschisă în fiecare zi, între orele 9.00-16.00, mai puțin marțea, când nu funcționează.Bicicliștii au avantajul de a putea să-și cumpere un abonament pentru întreaga zi, pentru telegondolă, costul acestuia fiind de 60 de lei, indiferent de numărul de urcări.