V. Stoica

Reprezentanții Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA ar trebui să grăbească intervenția “de urgență” pentru repararea unuia dintre pilonii viaductului feroviar de la Crasna, aflat pe sectorul de cale ferată Ploiești – Măneciu, pentru a preîntâmpina apariția unei probleme similare celei din județul Brașov, unde un pod asemănător s-a prăbușit din cauza unei viituri puternice.
Apele învolburate ale râului Crasna, umflate de ploile căzute duminică, 22 iulie, au lovit în plin unul dintre pilonii viaductului feroviar, viitura accentuând din nou necesitatea unei reparații urgente de către administratorul podului respectiv – CNCFR SA.
Situația este cunoscută de mai multă vreme, iar anul acesta CFR a încheiat – în baza “urgenței” cu care ar trebui să se intervină pentru remedierea problemei de la pilonul avariat – prin procedură specială la care s-a prezentat un singur ofertant, contractul de realizare a proiectului tehnic și de efectuare a lucrărilor de reparații. Deocamdată, însă, nu s-a întâmplat nimic.
Pe de altă parte, la sesizarea ziarului Prahova, prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, a declarat că reprezentanții CFR monitorizează zona și că, în cazul în care vor interveni schimbări în privința siguranței feroviare, s-ar putea ajunge la măsura întreruperii circulației trenurilor.