Petre Apostol

Bulevardul Independenţei din Ploieşti a fost, din nou, rezervat ciclismului, Asociaţia Judeţeană de Ciclism Prahova organizând cea de-a XI-a ediţie a Cursei Memoriale „Constantin Vagneti”. Întrecerea s-a desfăşurat doar la juniori şi cadeţi, făcând parte din cadrul Circuitului naţional de curse de ciclism pe şosea Road Grand Tour.
S-au derulat 35 de tururi (un tur a fost de 1.3 km), cu adiţiune de puncte, în urma sprinturilor programate la fiecare cinci tururi. Dublu câştigător al titlului naţional la contratimp individual şi campion la proba de fond, anul trecut, juniorul Valentin Vasiloiu, de la CS Petrolul Ploieşti, şi-a adjudecat victoria. Elevul antrenorului Constantin Ciocan s-a desprins rapid din pluton, realizând, practic, un contratimp individual până la final, fiind chiar aproape să-i prindă cu un tur din urmă pe ceilalţi competitori de la categoria sa.
Pentru locul secund s-au luptat Adi Marcu, de la Torpedo Zărneşti, şi un alt sportiv petrolist, Cristian Tican, câştig de cauză având, în cele din urmă, primul dintre aceştia.
La cadeţi, pe primele trei poziţii s-au situat Ioan Dobrin, Rareş Ghiță și Alexandru Iacob, în vreme ce la junioare primele trei clasate au fost Andreea Ionescu, Maria Stancu și Roxana Tontea.
Competiţia s-a desfăşurat în memoria celui care a fost Constantin Vagneti, conducător al secţiei de ciclism de la CS Petrolul Ploieşti şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, un mare susţinător al ciclismului, în general, şi al celui prahovean, în special.
De menţionat că ambii juniori de la CS Petrolul medaliaţi la cursa de la Ploieşti, Valentin Vasiloiu şi Cristian Tican, au fost convocaţi în cadrul unui cantonament centralizat al lotului naţional, organizat la Poiana Braşov. Cicliştii tricolori se pregătesc pentru participarea la Campionatele Europene de juniori, care vor avea loc săptămâna viitoare, în Cehia, la Brno şi Zlin. La juniori, pentru România va participa şi Valentin Vasiloiu, prezent, anul trecut, şi în cadrul Campionatelor Mondiale.