F.T.

Centrul de pregătire a jandarmilor montani de la Sinaia scrie, într-o postare pe Facebook, următorul citat din Peter Arnold:
„Performanţa vine în urma unei pregătiri intense. Adevăraţii profesionişti investesc mai mult timp decât alţii în pregătire”.
Contextul în care a fost folosit acest „intro” este faptul că, după cum precizează reprezentanţii Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan „Regele Carol I” Sinaia, la solicitarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, instructori din cadrul centrului au participat, zilele acestea, pentru a asigura sprijinul de specialitate la exercițiul cu forțe în teren ”Acvila Apusenilor”, în Arieșeni – județ Alba, în cadrul căruia s-au desfășurat acțiuni de salvare-evacuare din zona montană a unor persoane accidentate, cu ajutorul suportului aerian.
La acţiunile amintite au participat, în sistem integrat, alături de profesioniştii sinăieni, jandarmii de la secțiile și posturile montane din Alba, personal de la Inspectoratul General al Aviaţiei Române, al Ministerului Afacerilor Interne, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Salvamont Alba.
Iar pentru respectarea, cât de cât, a acestor oameni care îşi riscă viaţa pentru salvarea semenilor, să amintim şi două nume care au participat şi fotografiat antrenamentele: instructorii montani Geana Constantin şi Ionas Cătălin.