Petre Apostol

Ultimul meci al zilei a doua din cadrul turneului WTA BRD Bucharest Open a reprezentat confruntarea dintre jucătoarea prahoveană Ana Bogdan (aflată pe locul 66 în clasamentul mondial, cap de serie nr. 6), semifinalistă la ediţia precedentă, și Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia, locul 85 în clasamentul mondial), câştigătoare pe zgura bucureşteană în urmă cu trei ani.
Cu stiluri de joc asemănătoare, ghemurile au fost lungi, ambele au avut mingi de break, dar Ana Bogdan a concretizat în primul set, chiar pe final, desprinzându-se la 5-4 şi încheind actul pe propriul serviciu, scor 6-4.
În setul doi, Schmiedlova a avut o replică pe măsura unei foste jucătoare din Top 30, conducând cu scorul de 5-1, în urma unui joc agresiv pentru care Ana Bogdan părea că nu are răspuns. Dar, sportiva prahoveană şi-a dovedit, încă o dată, spiritul de luptătoare, revenind în joc, egalând la 5. Mai mult decât atât, sportiva din Sinaia a completat revenirea cu un break, ducând scorul la 6-5 şi servind pentru meci.
Presiunea, însă, şi-a spus cuvântul, iar Schmiedlova a salvat meciul, trimiţând setul secund în tiebreak, după un break la zero. Iar în tiebreak jucătoarea slovacă a fost în control, câştigând cu scorul de 7-4.
Setul al treilea a stat sub semnul răsturnărilor de situaţie, Ana Bogdan cedând pe serviciu, dar revenind pentru a conduce cu 3-1. A fost, apoi, rândul Annei Schmiedlova să realizeze o serie bună, câştigând patru ghemuri consecutive, conducând cu 5-3. Şi jucătoarea slovacă a avut probleme în a concretiza pe propriul serviciu oportunitatea de a închide meciul, sportiva prahoveană reuşind să egaleze la 5.
Dar, Ana Bogdan a cedat, apoi, pe propriul serviciu, iar Schmiedlova a avut mai multă încredere în momentul în care a servit pentru adjudecarea partidei, impunându-se cu scorul de 7-5, în actul al treilea, obţinând calificarea în turul secund, după un meci de trei ore şi 20 de minute, încheiat aproape de miezul nopţii.