După amicalul de sâmbătă, cu Krsko – scor 1-1, antrenorul Leo Grozavu a acordat liber, o zi, elevilor săi, jucătorii profitând din plin de duminica fără antrenamente.
Majoritatea “lupilor” au ales o excursie inedită, nu pentru cumpărături, cum se obişnuieşte, ci pentru a vedea marea finală a Mondialului din Rusia din “inima Croaţiei” şi a trăi alături de poporul croat emoţiile unui eveniment unic, istoric – sărbătoarea naţională “neoficială” prilejuită de finala cu Franţa. Iar faptul că până la Zagreb nu sunt decât circa 50 de kilometri distanţă, faţă de Terme Catez – localitatea din Slovenia unde sunt găzduiţi galben-albaştrii, a fost un atu important, petroliştii trăind clipe de neuitat în Piaţa Ban Josip Jelacic din inima Zagrebului, alături de zeci de mii de croaţi ieşiţi în stradă pentru a aplauda performanţa incredibilă reuşită de conaţionalii lor în Rusia. Şi, chiar dacă Croaţia a pierdut finala cu Franţa, scor 4-2, momentul unic a meritat trăit, fotbaliştii Petrolului având parte de o experienţă de neuitat.

Petrolul2
De ieri, „lupii” au revenit la programul cu două antrenamente, pentru ca astăzi să se întoarcă lângă Zagreb, dar de această dată pentru al treilea joc test – amicalul cu HNK Gorica. Partida se va desfăşura la Velika Gorica, o suburbie a capitalei Croaţiei, de la ora locală 17.00.

Joi se stabileşte programul Ligii secunde!

Federaţia Română de Fotbal a stabilit data în care va stabili „ţintarul” Ligii a II-a, eşalon din care face parte, în sezonul viitor, şi Petrolul şi care va debuta pe 4 august. Astfel, joi, 19 iulie, la sediul FRF sunt aşteptaţi delegaţii echipelor participante pentru a asista la stabilirea programului, Petrolul, ca nou-promovată, urmând să joace primul meci pe teren propriu.
După „scadenţa” termenului de înscriere în Liga a II-a, cea mai importantă schimbare privind componenţa seriei de eşalon secund a survenit ca urmare a retragerii din acest eşalon a echipei CS Afumaţi! Din cauze „economice” (un raport nefavorabil al Curţii de Conturi privind finanţarea echipei fiind cauza), Afumaţiul a decis să solicite înscrierea în eşalonul trei valoric, în locul acestora urmând să evolueze Metaloglobus Bucureşti – echipă clasată „prima sub linia retrogradării”.
Un alt fapt interesant vine de la echipa Juventus Bucureşti, care şi-a schimbat numele, oficial, în Geto-Dacica (clubul italian Juventus Torino notificând asupra folosirii numelui sub care a jucat de ani buni în primele trei eşaloane echipa din cartierul Colentina), patronul Ilie Ciuclea luând decizia de a face schimbarea!