Marian Dima, Marcel Marin

Zilele acestea se desfăşoară la Cheile Grădiștei cursul de instruire pentru arbitri, arbitri asistenți și observatorii de arbitri din primul eșalon, în premieră, după câţiva ani, lista “fericiţilor” – arbitri de Liga I – cuprinzând şi un nume din judeţul nostru! Este vorba despre arbitrul asistent Valentin Dumitru – cavaler al fluierului din Malamuc – Gherghiţa, cel care a fost promovat oficial de către Comisia Centrală a Arbitrilor în primul eşalon valoric al arbitrajului, alături de “centralul” Marian Barbu din Brașov și un alt asistent, Marius Badea, din Rm. Vâlcea. Dumitru a “prins” mai multe meciuri în Liga I, din postura de component al lotului de Liga a II-a, fiind acum promovat oficial în prima divizie.
Pentru noul sezon al Ligii I, care debutează săptămâna viitoare, în total, lotul de arbitri din Liga 1 va fi format din 24 de “centrali”, 35 de arbitri asistenți, iar lotul observatorilor va avea în componență 26 de membri.
Ieri, Dumitru (37 de ani), cunoscut în fotbalul prahoven şi după porecla sa – “Colina”, a susţinut testele fizice, la care au luat parte toți arbitrii care vor oficia în Liga 1 în sezonul 2018-2019, acțiunea desfășurându-se pe o ploaie torențială, sub atenta supraveghere a președintelui CCA, Kyros Vasaraas, și a celorlalți membri ai Comisiei Centrale a Arbitrilor – grecul Kyros Vasaraas, şeful “flueiraşilor” de la noi, lăudându-i pe arbitri pentru modul în care s-au prezentat la testări.