F.T.

Joi, polițiști de investigații criminale din cadrul IPJ Prahova au identificat două persoane bănuite de comiterea a trei furturi din tot atâtea mașini, fiind vorba despre doi ploieșteni, unul de 22 de ani, iar cel de-al doilea de 26 de ani.
“Din cercetări, au rezultat indicii că tânărul de 22 de ani ar fi pătruns în interiorul autovehiculelor și ar fi sustras bunurile găsite, în timp ce complicele (celălalt bărbat, de 26 de ani –n.n.) ar fi rămas în apropiere, asigurându-se că nu-i surprinde nimeni. Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate și predat persoanelor vătămate.
În această speță s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat în formă continuată, respectiv complicitate la furt calificat în formă continuată. Ambii suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ieri au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, care a dispus față de amândoi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
Un motiv în plus, așadar, pentru a lua aminte la campania începută la mijlocul acestei luni de către IPJ Plrahova, “Atențe la neglijență !”, care se referă exact la prevenirea furturilor din autoturisme.
Reamintim că acțiunea oamenilor legii, care se va desfășura până la sfârșitul anului, este fundamentată pe constatările polițiștilor cu privire la faptul că există numeroase persoane care, prin neglijarea unui minim de reguli de siguranță, se expun riscului de a fi victime ale furturilor din autovehicule. Mai ales atunci când păgubașii lasă bunurile la vedere, în interiorul autovehiculelor, sau neasigurate portierele auto.
Tot în cadrul campaniei “ Atenție la neglijență !”, polițiștii de la IPJ Prahova amintesc faptul că hoții acționează prin forțarea butucului încuietorii portierei sau chiar prin deschiderea portierei lăsate neasigurate.