Petre Apostol

Stadionul „Nicolae Dobrin”, din Piteşti, a fost gazda etapei finale a Campionatului Național de Atletism la categoriile seniori și tineret (U23), competiție desfășurată săptămâna trecută, joi și vineri. Unul dintre cluburile remarcate la această ediție de campionat a fost CSM Ploiești, grupare care a obținut 13 medalii în total, dintre care patru de aur, patru de argint și cinci de bronz.ATLETI B
În cadrul probelor individuale, elevii antrenorilor Augustin Iancu (coordonator) şi Robert Munteanu au câștigat nouă medalii, cele mai importante performanțe fiind realizate de căte Petre Daniel Rezmiveș, care a devenit dublu campion național de tineret.
Rezmiveș s-a impus în cadrul probei de 100 metri, cu timpul de 10.52 secunde, rezultat care i-a adus și medalia de argint în clasamentul seniorilor, la care pe prima poziție s-a situat Ionuț Neagoe (CSM Slatina-CSU Pitești, 10.41 secunde).
Petre Daniel Rezmiveş și-a mai adjudecat titlul național şi la proba de 200 metri, sosind cu timpul de 21.61 secunde, care a reprezentat a treia performanță la seniori, după cele realizate de Ionuț Neagoe (21.03 secunde), respectiv Alexandru Terpezan (CSM Onești, 21.31 secunde).
Ar fi de menționat faptul că Rezmiveș are legitimare și la CS Petrolul Ploiești.
La fel ca și acesta, având legitimare atât la CSM Ploiești, cât și la CS Petrolul, Cristian Radu și-a adjudecat medaliile de argint în cadrul probei de 400 metri la seniori și la tineret, stabilind al doilea timp al concursului, cu 47.64 secunde. Campion a devenit Robert Parge (CSU Cluj Napoca, 46.11 secunde).
Dublu medaliat din tabăra ploieșteană a fost și Costin Homiuc, care, spre deosebire de primii doi, este chiar originar din Ploiești, fiind descoperit la Clubul Sportiv Școlar din localitate, de profesoara Maria Andrei. Atletul ploieștean a câștigat medaliile de bronz la tineret în cadrul probelor de 100 metri și de 200 metri, cu timpii de 10.67 secunde, respectiv de 21.74 secunde. La ambele probe, Homiuc s-a situat pe locul al cincilea în clasamentul open (seniori+tineret).
Pe a treia treaptă a podiumului s-a mai situat și maratonistul Marius Ionescu, legitimat la CSM Ploiești și CSM Craiova (localitate de unde este originar), de două ori prezent la Jocurile Olimpice. La Naționalele de la Pitești, Ionescu a obținut al treilea timp în cadrul probei de 10.000 metri, cu timpul de 31:13.82 minute, sosind în urma sportivilor Nicolae Soare (Știința Bacău, 29:54.51 minute) și Alexandru Corneschi (CSM Craiova, 30:28.31 minute).
De menționat că Petre Daniel Rezmiveș, Cristian Radu și Costin Homiuc urmează să facă parte din delegația României la Campionatul European de Atletism, care va avea loc la Berlin, în Germania, în perioada 7-12 august.
Celelalte patru medalii obținute de CSM Ploiești au fost realizate în cadrul probelor de ștafetă.
Astfel, la proba de 4×100 metri masculin, ştafeta formată din Costin Homiuc, Cristian Radu, Bogdan Oprina şi Petre Daniel Rezmiveş a devenit campioană naţională de tineret şi medaliată cu bronz la seniori, trecând linia de sosire cu timpul de 41.05 secunde. Primele două ștafete în concursul open au fost cele de la CSM Onești (40.39 secunde), respectiv de la CSM Slatina (40.88 secunde).
De menționat că CSM Ploiești a mai avut o ștafetă în competiție, formată din Marius Licuţ, Mihai Lazăr, Ovidiu Burcea, Alexandru Geamănu, care a devenit vicecampioană la tineret, cu timpul de 43.55 secunde.
Gruparea ploieșteană a mai punctat prin ștafeta masculină de la 4×400 metri, Alexandru Geamănu, Constantin Andonii, Sebastian Ursachi și Cristian Radu câștigând categoric proba în ierarhia open, cu timpul de 3:12.93 minute, cu un avans de aproape cinci secunde și jumătate față de următoarea clasată, CSU Cluj Napoca.
La proba de 4×400 metri, CSM Ploiești a mai avut o echipă, la nivel de tineret, alcătuită din Marius Licuţ, Ovidiu Burcea, Mihai Lazăr şi Bogdan Oprina, care a ocupat locul al cincilea la categoria sa de vârstă, cu timpul de 3:29.89 minute.
Clubul ploieștean a avut o ștafetă și în cadrul probelor feminine, formată din sportivele Georgiana Banciu, Cristina Pricopie, Jasmine Joinel, Miruna Trifan, echipa de la CSM Ploiești sosind pe locul al cincilea la proba de 4×100 metri (53.12 secunde), respectiv pe locul al șaselea la proba de 4×400 metri (4:27.40 minute), ambele rezultate în clasamentul de tineret.