Marcel Marin

Asociaţia Liga Mini Fotbal (LMF) a organizat, la Ploieşti, Campionatul Regional de Minifotbal pentru regiunea Sud – Est, în parteneriat cu Federaţia de Minifotbal.
Au fost prezente la start echipe din 9 judeţe, cele mai bune 4 dintre ele calificându-se la Turneul Naţional care va fi găzduit de Alba Iulia.
La baza “Kiru Sport” au fost 32 de meciuri, faze spectaculoase, goluri multe şi suporteri din toate judeţele prezente.tayma b
Campioana turneului a fost Taznmannschaft Bucureşti, un “nume greu” în mini-fotbalul românesc, formaţia la care evoluează şi ploieşteanul Bogdan Rădulescu (legitimat acum la CS Blejoi), trecând în finală de formaţia buzoiană Condor Fortuna cu scorul de 6-1 (la buzoieni a evoluat şi fostul prim-divizionar petrolist Romeo Stan). De menţionat că, în urma turneului echipa campioană a primit licenţa pentru “Minifootball Champions League” – competiţie europeană în care se poate înscrie ca reprezentantă a României.
De asemenea, în finala mică, care a asigurat, şi ea calificarea la turneul final naţional, s-au întâlnit două echipe târgoviştene, Young Boys reuşind să ocupe ultimul loc pe podium, în dauna echipei TIV, scor 3-0.
De menţionat că, la acest turneu au fost prezente şi două echipe din Prahova, Viking Pruszynski şi Chedra Tax Doelpan.
“Vikingii”, cu un lot din care nu au lipsit “vedete” ca Daniel Chiriţă – campion mondial al artiştilor şi luptătorul de K1Amansio Paraschiv, au fost la prima reprezentaţie la nivel naţional, dar nu au reuşit să iasă din faza grupelor.
Cealaltă “prahoveană”, campioana judeţeană Chedra TaxDoelpan s-a calificat în sferturi, după ce a câştigat grupa din care a făcut parte, apoi a întâlnit în sferturi echipa TIV Târgovişte, după 2-2 la finalul timpului regulamentar, pierzând însă la loteria loviturilor de departajare şansa de a merge mai departe, la turneul final. Au fost însă moment de bucurie şi pentru ploieşteni, care au fost premiaţi pentru câştigarea titlului judeţean.
De amintit că, în weekendul urmator, 15-17 iunie, va avea loc la Oradea – Campionatul Naţional al Firmelor, acolo unde oraşul Ploieşti va fi reprezentat de echipa New Look Advertising.
Apoi, la sfârșitul lunii iunie se va desfăşura turneul naţional al Cupei României, programat la Sibiu, în intervalul 29 iunie-1 iulie, competiţie care va aduce la start și două grupări ploieștene cu pretenții – deținătoarea Cupei pe plan județean, MFC Ploiești, respectiv Ader Ploieşti.