Petre Apostol

De astăzi până duminică, la Guadalajara, în Spania, se vor desfăşura probele ediţiei cu numărul 34 a Campionatelor Europene de Gimnastică Ritmică. Printre cele 40 de delegaţii prezente la această ediţie se regăseşte şi cea din România, condusă de preşedintele forului naţional, Irina Deleanu. Iar în lotul României se numără şi două reprezentante de la CSM Ploieşti, antrenoarea Liliana Băescu şi gimnasta junioară Denisa Stoian. Pentru sportiva ploieşteană, competiţia continentală reprezintă prima dintre cele două întreceri internaţionale majore din acest an, Denisa Stoian fiind calificată şi la Jocurile Olimpice de Tineret, din octombrie.
Gimnasta ploieşteană va face echipă, la Guadalajara, cu Laura Aniţei, de la CSŞ „Unirea” Iaşi, pregătită de antrenoara Cătălina Radu, de asemenea prezentă în delegaţia tricoloră. La senioare, România le va avea în concurs pe Denisa Mailat (CSA Steaua București) si Andeeea Verdeș (CSŞ Unirea Iași), care sunt însoțite de coordonatoarea lotului național, Maria Gîrbă, antrenor emerit.
Concursul junioarelor programează astăzi primele două exerciţii, la cerc şi la minge, reprezentantele României fiind repartizate în ultima serie, care va începe de la ora locală 15.45 (16.45, ora României). Din păcate, Denisa Stoian nu este complet refăcută după accidentarea suferită la picior înaintea Cupei „Irina Deleanu” de la Bucureşti, unde, chiar şi în aceste condiţii, a avut evoluţii foarte bune.