F. T.

Agenții rutieri din Prahova au început să organizeze pe șoselele din județ tot mai multe filtre, nu numai pentru sancționarea vitezomanilor sau a altor cauze generatoare de accidente, dar și pentru a-i prinde pe aceia care se urcă băuți la volan.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, ieri dimineață, “polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești au acționat pentru identificarea persoanelor care conduc pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. În urma acestor acțiuni, au fost aplicate zece sancțiuni contravenționale – dintre care patru pentru conducerea sub influența alcoolului – în valoare de 3.190 de lei, fiind reținute patru permise de conducere.
De asemenea, tot ieri dimineață, și polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene (BDNE) DN 1 au reținut șase permise de conducere, patru dintre ele fiind pentru șofatul sub influența alcoolului.
În plus, aceiași agenți rutieri care au acționat pe BDNE DN1 au mai aplicat și 77 de sancțiuni contravenționale, 35 fiind pentru abateri de la regimul legal de viteză.
Să fim optimiști, însă, și să vedem partea plină a paharului! În orașul Breaza a fost prins numai un singur șofer care conducea sub influența alcoolului… În rest, în stațiunea menționată au fost date 11 amenzi, însumând 3.915 lei.