Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova organizează în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova concursul cercurilor de elevi „Prietenii Pompierilor”, având caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor – faza județeană – 2018.
Astăzi, începând cu ora 11.00, la stadionul Astra Ploieşti, se dă startul competiţiei la care participă patru echipaje formate din elevi ai ciclului gimnazial din unităţi şcolare prahovene – Școala Gimnazială Izvoarele, Şcoala Gimnazială „George Emil Palade” Ploiești, Şcoala Gimnazială „Profesor Nicolae Simache” Ploiești și Școala Gimnazială Filipeştii de Pădure.
În cadrul etapei judeţene, echipele concurente se vor întrece pe parcursul a trei probe: o probă teoretică şi două probe practice, respectiv „Ştafeta 400 m cu obstacole” și „Pista cu obstacole”.
Scopul acestui concurs vizează dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de incendii pentru viaţă si mediu, precum promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.