V. Stoica

Polițiștii prahoveni anchetează cazul unui presupus viol care s-ar fi petrecut, la finalul săptămânii trecute, în incinta Centrului de terapie ocupațională de la Urlați, aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Raluca Brezeanu, polițiștii au fost sesizați sâmbătă, 2 iunie, că pe data de 1 iunie o tânără în vârstă de 22 de ani – asistată a centrului aflat în subordinea DGASPC Prahova – ar fi fost violată de un bărbat în vârstă de 57 de ani, de asemenea din centrul respectiv de la Urlați. În prezent, se efectuează cercetări în acest caz, așteptându-se rezultatele examenului medico-legal emis de către Serviciul de Medicină Legală Prahova.
Pe de altă parte, o comisie de cercetare disciplinară din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova derulează verificări la nivelul Centrului pentru terapie ocupațională de la Urlați, în acest caz care pare puțin încurcat, având în vedere ce s-a întâmplat în unitatea respectivă la finalul săptămânii trecute. Conform purtătorului de cuvânt al DGASPC Prahova, Corina Nicola, pe data de 1 iunie, bărbatul presupus agresor a avut un comportament agresiv față de personalul centrului, se pare după ce ar fi avut o relație intimă cu tânăra de 22 de ani. Pentru că bărbatul a devenit foarte agitat, a fost nevoie de intervenția unui echipaj al Ambulanței pentru a fi transportat la Psihiatrie. În aceeași zi, tânăra a mers la cabinetul medical din incinta centrului de terapie de la Urlați, unde a spus că are o sângerare, fără însă să reclame că a fost violată. A doua zi, pe 2 iunie, a mers din nou la cabinetul medical, afirmând de această dată că se simte rău și că, de fapt, ar fi fost abuzată sexual.
Reprezentanții centrului s-au prezentat ulterior cu tânăra la Serviciul de Medicină Legală Prahova, medicii legiști urmând să se pronunțe dacă a fost vorba despre leziuni specifice unui viol. Prezentată și la maternitatea ploieșteană, nu a fost nevoie de spitalizare sau de vreo intervenție medicală în cazul tinerei respective, care de altfel s-a și întors în centrul de la Urlați.
În cazul în care se va confirma că a fost vorba despre un viol, vor fi luate măsurile care se vor impune, potrivit reprezentanților DGASPC. Pe de altă parte, trebuie menționat că în centrul de la Urlați nu sunt interzise relațiile intime între beneficiari, ci, din contră, acestora trebuie să li se asigure condițiile pentru a li se respecta dreptul la intimitate.