V. Stoica

Nu că, în anumite privințe, Ploieștiul ar fi de pus în rama secolului XXI, însă la mijlocul lunii iulie, anul de grație 2018, autoritatea locală vrea să ne întoarcem, din nou, în Epoca Medievală. Mai precis, Ploieștiul va ajunge iar fieful cavalerilor medievali și al domnițelor, dar și al trupelor muzicale pe care le va contracta primăria pentru a-și desfăta… supușii, după căderea serii.
Programul seamănă aproape la indigo cu acela de anul trecut, când la Ploiești s-a organizat prima ediție a Festivalului Ploiești Târg Domnesc. Astfel că, la mijloc de Cuptor, în perioada 13-15 iulie, Ploieștiul va cheltui iar bănet de la buget – 178.000 de lei fără TVA, din care 88.000 de lei numai pentru cântăreții zilelor noastre.
Vineri (13 iulie) și sâmbătă (14 iulie), muzicanții vor fi reprezentați doar de câte un artist/ o trupă, dintre următorii: Iris, Cargo, Holograf, Celelalte Cuvinte, Stary Olsa (propunerile pentru vineri) și Vița de Vie, Bucovina, Moonlight Breakfast, Compact (variantele pentru sâmbătă). Duminică, 15 iulie, ar putea cânta doi artiști, ordinea preferințelor fiind Transylvania, Robin & The Backstabbers, Pasărea Colibri, Alternosfera sau Luna Amară.