Petre Apostol

Echipa naţională de beach handball (handbal pe nisip) a României se află, din această săptămână, la Costineşti, acolo unde este organizat un cantonament centralizat în vederea participării la Campionatul European.
Lotul coordonat de antrenorii Aihan Omer şi Mihai Rohozneanu cuprinde 12 jucători, printre care se numără şi un sportiv ploieştean, component al Clubului Sportiv Brazi, Mihnea Mihăilescu (în foto, în roşu, primul din dreapta). Tânărul handbalist prahovean este familiarizat cu handbalul pe plajă, fiind vicecampion naţional de juniori cu echipa CS Brazi, condusă de antrenorul Cristian Dumitru, anul trecut, la prima ediţie a unui campionat naţional de beach handball.
În plus, Mihnea Mihăilescu a fost desemnat cel mai valoros portar la turneul din 2017, desfăşurat la Mamaia.
Lotul naţional se va pregăti la Costineşti până săptămâna viitoare, de joi urmând să plece la Campionatul European, care este organizat la Ulcinj, în Muntenegru. Reprezentativa României speră să aibă o campanie mai reuşită faţă de ediţia de anul trecut, la categoria U17, când nu a bifat nicio victorie.
La ediţia de anul acesta a Europenelor, care vor avea loc între 28 iunie şi 1 iulie, Naţionala tricoloră face parte din grupa A, urmând să întâlnească, în ordine, Polonia, Spania (campioana de anul trecut) şi Olanda. În celelalte grupe au fost repartizate următoarele echipe: Ungaria, Portugalia, Ucraina, Franţa (grupa B); Germania, Italia, Elveţia, Muntengru (grupa C); Rusia, Croaţia, Slovacia, Grecia, Turcia (grupa D).
Primele două clasate din fiecare grupă vor avansa în sferturile de finală, în vreme ce ocupantele poziţiilor 3 vor intra în grupa pentru locurile 9-12, iar ultimele clasate vor juca pentru locurile de clasament 13-17.