Marian Dima, Marcel Marin

După perioada vacanţei, lucrurile au început să se “mişte” şi la Petrolul Ploieşti, care va aborda eşalonul secund cu un nou staff tehnic, condus de Leo Grozavu. Fostul antrenor de Liga I, care a stat ultima dată pe banca celor de la ACS Poli Timişoara – echipă retrogradată din primul eşalon, a fost prezentat oficial, într-o conferinţă de presă, alături de el fiind preşedintele clubului, Cristian Vlad, şi Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, partenerul finanţator al „galben-albaştrilor”.
După două promovări consecutive, FC Petrolul Ploieşti se pregăteşte pentru o nouă provocare, aflându-se în pragul unei stagiuni de Liga a II-a aşteptată cu mult interes. Un sezon 2018-2019 extrem de ofertant, dacă privim prin prisma numelor ce sunt trecute pe tabloul eşalonului secund, sezon în care, obiectivul declarat a fost clar: a treia promovare consecutivă!
Iar tehnicianul în vârstă de 50 de ani a fost prezentat drept “un antrenor decis, ferm, ordonat, construit după tipicul german, cu experiență” de către Cristi Vlad.
„Petrolul Ploiești este una din echipele cu tradiție, istorie, consacrate din România. În plus, știu că tot ceea ce se construiește aici va fi ceva trainic. Seriozitatea proiectului, infrastructura, spectatorii au fost tot atâtea atu-uri. Este un proiect ambițios, cu oameni dedicați, și tocmai de aceea am vrut să contribui și eu. Odată ce mi s-a oferit postul de antrenor, nu am stat prea mult pe gânduri. Am acceptat cu tot sufletul”, a spus noul antrenor al Petrolul Ploiești, care vede în U. Cluj, UTA, ACS Timişoara, Farul – drept principale contracandidate la promovare. Una pe care o doreşte şi în dreptul său, asigurând că “echipa va juca ofensiv, îmi place sistemul 1-4-3-3, dar vom pregăti şi 1-4-2-3-1, dar cert este că dacă eu spun că vom juca cartea atacului, aşa va fi”.
“Suntem pregătiți să asigurăm resursele și know-how-ul, inclusiv experiența de business, pentru a putea continua construcția acestui proiect și a putea ținti către prima Ligă de fotbal”, a precizat Mădălin Mihailovici, cel care vede finalitatea proiectului într-un viitor neprecizat – “o societate pe acţiuni, când toate vor fi pregătite pentru a susţine aşa ceva”.

Astăzi, primul antrenament

„Lupii” vor începe efectiv pregătirile pentru viitoarea stagiune a Ligii a II-a astăzi, de la orele 18,00, când, pe stadionul „Ilie Oană”, va fi primul antrenament.
Galben-albaştrii îşi vor continua pregătirile în localitate până pe data de 9 iulie, atunci se va pleca în Slovenia, pentru un stagiu centralizat întins pe durata a 12 zile. Ploieştenii îşi vor stabili cartierul general la Hotel Toplice, din Terme Catez, Brezice, acolo unde vor disputa si patru jocuri de pregătire. Două dintre acestea au fost deja antamate, cu prim divizionara bosniacă FK Sloga Simin Han (11 iulie) şi cu formaţia croată de prim eşalon NK Lokomotiva Zagreb (20 iulie).

Rămân doar 10 din vechea gardă!

După “episodul” Romulus Ciobanu, dat afară după doar un retur pe banca Petrolului, schimbările masive în lot vor continua cu lotul de jucători, anunţându-se, oficial, că, “vor rămâne doar vreo 10 jucători, dintre cei care au evoluat în Liga a III-a”. Chiar dacă nu au fost nominalizaţi, lista se pare că îi cuprinde pe Velisar, Olaru, Şaim – jucători “Under 21”, apoi Antoche, Prunescu, Chindriş, Arnăutu, Nini Popescu nu lipsesc nici ei dintre “fericiţi”, un semn de întrebare fiind în privinţa lui Andor, Ciocâlteu şi Prunescu, în timp ce la Ichim, Păun, Bolboaşă se pare că se va renunţa!

Claudiu Herea – vizită de lucru la Petrolul!

7 herea casetaUn jucător cu CV de Liga 1, Claudiu Herea s-a aflat ieri la sediul clubului Petrolul pentru a negocia cu formația ploieșteană. Atacant care a fost dorit şi în iarnă, după ce a fost dat afară de Unirea Tărlungeni, refuzând atunci oferta lui Cristi Vlad, Herea a şi semnat ieri după-amiază.
Ultima dată la CS Balotești, de unde a plecat după partida cu Metaloglobus (5-1 pentru Metaloglobus, la capătul unui meci ciudat), Claudiu Herea se va prezenta la antrenamentul de astăzi.