• Produsele de beauty sunt indispensabile, mai ales pentru femeile care vor să arate mereu bine. De la gel de duş şi până la parfum sau măşti pentru picioare, piaţa cosmeticelor s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani şi promite să ne ofere tot ce avem nevoie pentru a avea grijă de corpurile noastre. Totuşi, acest lucru nu înseamnă că avem nevoie de toate produsele de beauty existente. Aprobarea dermatologilor este esenţială atunci când ne alegem cosmeticele şi tocmai de aceea trebuie să ţinem cont de părerea acestora, dacă vrem ca sănătatea noastră să nu fie afectată. Dermatologii recomandă folosirea cremelor, care sunt mult mai vâscoase şi hidratează mai bine faţă de loţiuni. Crema penetrează pielea şi asigură o barieră ce împiedică deshidratarea, în timp ce loţiunile nu fac acest lucru, informează Diva Hair.
  • Toţi copiii vor să lipsească de la şcoală din când în când şi este absolut firesc să fie aşa. Dar când observi că un copil refuză în fiecare dimineaţă să se trezească, plânge când se pregăteşte de şcoală sau chiar pe drum până acolo sau pur şi simplu face crize de furie când pleacă de acasă, este posibil să aibă o problemă serioasă, care trebuie tratată ca atare. Rareori există o singură cauză pentru refuzul de a merge la şcoală. Acesta ar putea fi legat de anxietatea de separare, de o fobie, de depresie, de dificultăţi de învăţare sau de probleme sociale la şcoală. Refuzul de a merge la şcoală ar putea începe treptat sau se poate întâmpla brusc, potrivit CSID.
  • Cariile se pot transmite de la o persoană la alta, este concluzia unui studiu american, citat de cotidianul The New York Times. Potrivit experţilor, Streptococcus mutans este bacteria responsabilă de acest fenomen. Astfel, o persoană care nu a avut niciodată carii începe să aibă brusc probleme cu dantura. Specialiştii menţionează că această bacterie se poate lua printr-un simplu sărut sau se transmite de la mamă la copii, atunci când aceasta răceşte sau gustă mâncarea copilului, potrivit Gândul.