Numărul 1 mondial în ierarhia tenisului feminin, proaspăt câştigătoare a trofeului de la Roland Garros, Simona Halep este subiectul unui capitol special dintr-o carte scrisă cu sprijinul Primăriei Buşteni de către comentatorul sportiv Ilie Dobre.
Halep – Cetăţean de onoare al oraşului Buşteni din anul 2013 – va fi invitată pentru o lansare specială a lucrării, în perioada de vacanţă!
„Avânt, efort, dăruire, talent şi abnegaţie sunt nişte adjective care devin banale, modeste, dacă e să le folosim referindu-ne la imensul succes al Simonei! Simona Halep ne-a dovedit Halep - cartenouă, tuturor, că dacă vrem putem învinge! Dar pentru asta e nevoie de muncă, foarte multă muncă, dăruire de sine şi, nu în ultimul rând, sacrificii personale imense făcute pentru ca tricolorul românesc să poată flutura iată, acum, din nou, pe cel mai înalt catarg de pe arena de tenis de la Roland Garros. Este firesc ca, în astfel de momente, gândurile noastre să se îndrepte către tenismena „de aur” a României.
Primăria oraşului Buşteni, și cu fostul primar Emanoil Savin, actualmente Senator în Parlamentul României, au decis să sublinieze acest moment de mare triumf pentru ţara noastră şi pentru uimitoarea sportivă Simona Halep, dedicându-i volumul intitulat „Ilustre Personalităţi ale Buştenilor”, semnat de îndrăgitul comentator Ilie Dobre, care o descrie pe Simona Halep drept „racheta feminină numărul unu, care a impresionat mapamondul”.
Tot Buşteniul îi dedicase lui Halep o ştampilă filatelică care să marcheze momentul în care sportiva noastră a devenit „numărul 1 mondial”.