Petre Apostol

La finalul săptămânii trecute, în județul Sibiu, s-a desfășurat ediția cu numărul 69 a Campionatelor Naționale de Ciclism, competiție găzduită de localitățile Sadu și Agnita, după ce ediția precedentă a avut loc în Prahova.
Campionatele au început cu proba de contratimp individual, desfășurată în cursul zilei de vineri, pe un traseu amenajat în jurul localității Sadu, punctul de pornire și de sosire, având trei urcări mai accentuate de-a lungul său.
La categoria juniorilor, ciclistul Clubului Sportiv Petrolul Ploiești, Valentin Vasiloiu, urmărea să-și apere titlul național cucerit la ediția precedentă, la care și-a adjudecat, totodată, și medalia de aur în cadrul probei de fond.
Iar elevul antrenorului Constantin Ciocan a confirmat la proba de contratimp, tânărul ciclist din Albești-Muru stabilind cel mai bun timp după cei 20 de kilometri aferenți întrecerii juniorilor, fiind cronometrat în 27.54 minute. De altfel, Vasiloiu a câștigat titlul național la o diferență de un minut și o secundă față de al doilea clasat, Torok Szilard, component al echipei continentale Team Novak.
Podiumul a fost completat de către Ciprian Jitaru, de la CS Torpedo Zărnești, sosit cu timpul de 29.03 minute.
De menționat că de la CS Petrolul a mai participat și Cristian Tican, mai mic de vârstă decât Vasiloiu, care se află în ultimul an de juniorat. Tican a sosit pe locul al nouălea, cu timpul de 31.15 minute.
Clubul petrolist a mai avut un reprezentant și în concursul de la U23, anume Gerhard Dumitrescu, ciclistul ploieștean sosind pe locul al șaselea, cu timpul de 28.36 minute, după cei 29 de kilometri programați. Câștigător al acestei categorii a fost Emil Dima, de la echipa continentală MsTina Focus (la care director tehnic este un ploieștean, Ovidiu Burghelea), cronometrat cu timpul de 26.21 minute, în vreme ce podiumul a fost completat de Lorant Balaszi (Team Novak; 27.24 minute), respectiv de Joszef Malnasi (Dinamo BikeXpert; 27.27 minute).
La categoria Elite, la care s-a concurat pe distanța de 30 km, Eduard Grosu (Nippo Vini Fantini) și-a păstrat, de asemenea, tricoul de campion național, cu timpul de 39.09 minte, devansându-i, pe podium, pe Daniel Crista (Steaua București, fost sportiv al CS Petrolul Ploiești; 39.26 minute) și pe Eduard Novak (Team Novak, președintele forului național de specialitate; 42.09 minute).
De asemenea, la categoria Elite feminin, la care s-a participat pe distanța de 20 km, câștigătoare a fost tot cea care s-a impus și la ediția precedentă, anume Ana-Maria Covrig (Eurotarget Bianchi Vitasana; 29.52 minute). Aceasta și-a adjudecat victoria la o diferență clară de aproape două minute și jumătate de următoarea clasată, Ana-Maria Coteață (CSA Steaua București; 32.19 minute), pe a treia treaptă a podiumului urcând Adrienne Piringer (CS Mureșul; 33.26 minute).