Petre Apostol

La finalul săptămânii trecute, a avut loc Turul ciclist al Bihorului, competiţie de categorie 2.2 în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale. În plutonul ciclist s-au regăsit şi doi sportivi prahoveni: Valentin Pleşea – la CSA Steaua Bucureşti, Ionuţ Andrei – la MsTina Focus Team, ambii formaţi la CS Petrolul Ploieşti, de către antrenorul Constantin Ciocan. În plus, unul dintre directorii tehnici ai echipei continentale MsTina Focus este Ovidiu Burghelea, originar din Ploieşti.ciclisti b
Dacă Ionuţ Andrei, care anul trecut a încheiat junioratul, a fost mai degrabă un bun ajutor pentru liderii echipei, Valentin Pleşea a fost primul ciclist al grupării steliste în clasamentul general. Vicecampion naţional la proba de fond, în sezonul trecut, ciclistul ploieştean a încheiat pe locul 34 în ierarhia finală, cu o întârziere de 8 minute şi 59 de secunde faţă de câştigătorul competiţiei, columbianul Ivan Sosa, de la echipa italiană pro-continentală Androni Sidermec Bottecchia.
Cea mai bună clasare de etapă a lui Pleşea a înregistrat-o în proba de contratimp individual, sosind pe locul 35, la 11 secunde de câştigătorul rundei, austriacul Jodok Salzman, de la WSA Pushbikers. De asemenea, acesta s-a mai situat în primii 40 în etapa a doua, sosind pe locul 38, cu o întârziere de 6:42 minute faţă de Sosa, care în această rundă a luat o opţiune serioasă la victoria finală.
Multiplu campion naţional pe velodrom, Ionuţ Andrei a înregistrat cea mai bună clasare a sa la Turul Bihorului în etapa de contratimp individual, în care s-a situat pe locul 31, la doar zece secunde de prima poziţie.
De remarcat că MsTina Focus a încheiat pe locul al doilea în clasamentul echipelor, după Androni, grupare participantă şi în Turul Italiei, după ce a câştigat, anul trecut, Cupa Italiei. În plus, echipa ploieşteanului Ovidiu Burghelea a bifat trei podiumuri de etapă, prin italianul Riccardo Stacchiotti (victorie în ultima etapă şi locul treilea în prima etapă şi în runda 2b, cea de contratimp), în vreme ce românul Emil Dima s-a situat al treilea în clasamentul tinerilor, adjudecat tot de columbianul Sosa.
Înainte de ultima etapă a competiţiei internaţionale, pe acelaşi traseu de 110 km al rundei finale, circuitul naţional de curse de ciclism pe şosea Road Grand Tour, organizat de Asociaţia Judeţeană de Ciclism Prahova, a programat un concurs pentru juniori şi amatori.
Pentru victoria competiţiei s-au duelat doi sportivi prahoveni, campionul naţional de juniori Valentin Vasiloiu, de la CS Petrolul Ploieşti, şi Alexandru Ciocan, multiplu campion naţional, chiar cel care a iniţiat acest circuit Road Grand Tour, de asemenea format la CS Petrolul Ploieşti, fiind fiul antrenorul Constantin Ciocan.
Cei doi au sosit în acelaşi timp, Vasiloiu fiind creditat cu victoria, în vreme ce Andrei Nechita, fost câştigător al Turului României, legitimat în trecut şi la CS Petrolul, a ocupat locul al treilea.