N.D.

Păstrând tradiţia, autorităţile locale din Buşteni organizează o nouă ediţie a manifestării “Zilele oraşului”, care vor avea loc începând de astăzi până pe 1 iulie. Practic, vor fi patru zile de evenimente, din care nu vor lipsi momentele artistice, piesele de teatru, lansările de carte, Primăria Buşteni incluzând în program manifestări pentru toate vârstele şi gusturile.
Astfel, startul “Zilelor oraşului Buşteni” se va da astăzi, la ora 16.00, cu parada ansamblurilor populare, la care vor participa, timp de o jumătate de oră, tineri îmbrăcaţi în port tradiţional. Apoi, între orele 16.30 şi 18.30, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni va avea loc spectacolul folcloric extraordinar intitulat „Hai la zi de sărbătoare!”. Seara va fi încheiată tot pe scena centrului cultural, cu comedia „Eu dau banul, eu dau ora exactă”, personajele piesei fiind interpretate de Gabriel Fătu şi Carmen Tănase.
În a doua zi a manifestării, acţiunile vor începe tot la ora 16.00, şi tot cu o paradă a ansamblurilor populare, care va fi precedată, între orele 16.30-18.30, de un nou spectacol folcloric sub genericul “Hai la zi de sărbătoare!”. Apoi, la ora 19.00, este programat spectacolul „Bani din cer”, cu Mihai Bendeac, în regia lui Horaţiu Mălăele.
Sâmbătă, 30 iunie, manifestările vor începe la ora 12:00, la centrul cultural, cu lansarea volumului “Ilustre personalităţi ale Buştenilor”, semnat de cunoscutul comentator sportiv Ilie Dobre. Apoi, locuitorii oraşului, dar şi toţi cei care vor fi prezenţi sâmbătă la Buşteni, aflaţi în vacanţă sau în weekend, sunt aşteptaţi la baza Pârtiei Kalinderu pentru două acţiuni culturale care nu trebuie ratate. Este vorba despre spectacolul folcloric extraordinar “Hai la zi de sărbătoare!”, care se va desfăşura între orele 17.00-19.00, după care va urma ”Remember Cenaclul Flacăra”, cu Andrei Păunescu şi invitaţii săi, la finalul spectacolului fiind programat un foc de artificii. Mai trebuie adăugat faptul că penultima zi a “Zilelor oraşului Buşteni” nu se va încheia aici, pentru că după ora 23.00 este programat un program after party, susţinut de renumiţi Dj ai momentului.
Acţiunile ultimei zile ale acestor manifestări vor fi organizate într-un cadru special, devenit, mai ales pentru turişti, unul dintre punctele de atracţie, respectiv Castelul Cantacuzino. Astfel, duminică, 1 iulie, între orele 13.00-16.00, pe terasa castelului va avea loc spectacolul muzical “Poveste la castel”, susţinut de actriţa Miruna Ionescu şi violonistul Valentin Albeşteanu. Iar seara va fi încheiată cu un bal, la care sunt invitaţi, printre alţii, cei care au titlul de “Cetăţeni de onoare ai oraşului Buşteni”.