Petre Apostol

În data de 29 aprilie, la Craiova, s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de Atletism la semimaraton, pentru categoriile juniori 1, tineret, seniori. Printre sportivii care au urcat pe podiumul de premiere s-au numărat şi reprezentanţi prahoveni.atletism b
Astfel, la seniori, Marius Ionescu, atlet legitimat la CSM Ploieşti şi la CSM Craiova, şi-a trecut în palmares medalia de bronz, sosind al treilea, cu acelaşi timp cu al celui de-al doilea clasat, Ilie Corneschi (CSM Craiova) – 1:07.55 ore. Titlul naţional a revenit lui Nicolae Soare (Ştiinţa Bacău), cu timpul de 1:05.11 ore.
De menţionat că Marius Ionescu este specialist la proba de maraton, fiind prezent la precedentele două ediţii ale Jocurilor Olimpice.
În concursul rezervat juniorilor 1, CS Atletico Slănic, club condus de antrenorul Gheorghe Muşat, a obţinut medaliile de argint în ierarhia pe echipe, situându-se în urma celor de la SCM Buzău. Pentru gruparea din Slănic, cea mai bună performanţă a fost realizată de Marius Rădoi, sosit pe locul al patrulea, cu timpul de 1:17.14 ore, la 34 de secunde de ultima treaptă a podiumului. Pentru CS Atletico au mai punctat Vasile Pascu (locul 11, 1:26.50 ore) şi Dragoş Bogdan (locul 14, 1:30.16 ore), toţi trei fiind în primul an la această categorie de vârstă.
Ar mai fi de menţionat şi faptul că prahoveanul format la Slănic, tot de către antrenorul Gheorghe Muşat, Marius Dumitru, în prezent la CSU Cluj Napoca, a devenit campion naţional la tineret cu echipa ardeleană, în vreme ce la individual a obţinut medalia de argint.
De asemenea, Larisa Corbu, sportivă formată tot la Slănic şi care acum reprezintă Pandurii Târgu Jiu, a câştigat titlul naţional cu echipa la junioare 1, iar la individual a obţinut medalia de bronz.