Petre Apostol

Sâmbătă, pe Stadionul „Iolanda Balaș Soter” din București, a avut loc etapa de zonă din cadrul Campionatului Național de Atletism pentru copii, la categoria 1 (născuți în anii 2005 și 2006). La concurs au participat aproximativ 200 de sportivi din întreaga țară, iar printre protagoniști la nivel înalt s-au aflat și reprezentanți de la Clubul Sportiv Școlar Ploiești, pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei.
Dintre sportivii ploieșteni, cel mai bun rezultat a fost obținut de ștafeta 4 x 100 m fete, în componența Adina Moldoveanu, Laura Manolescu, Lorena Gherman, Rossana Ristulescu, echipă care a câștigat proba, cu timpul de 56.46 secunde.
De asemenea, perspective frumoase în vederea fazei naționale a campionatului se mai găsesc la clubul ploieștean, încă trei sportivi reușind să se situeze în zona primelor trei poziții în probele individuale, la concursul de sâmbătă, din Capitală.
Astfel, Rossana Ristulescu a ocupat poziția a doua la proba de 200 metri, trecând linia de sosire cu timpul de 29.39 secunde, în vreme ce la proba similară a băieților Andrei Blănaru și Teodor Marin s-au situat pe locurile doi, respectiv trei, fiind cronometrați cu timpii de 28.02 secunde, respectiv 28.14 secunde.
Etapa finală a Campionatului Național de Atletism la copii este programată în zilele de 9 și 10 iunie, tot la București.