Petre Apostol

Oraşul Sibiu a fost gazda fazei finale din cadrul concursului de şah al Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar pentru elevii de liceu. Judeţul Prahova a fost reprezentat de către sportivii Cătălin Marian Sandu (Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” Ploieşti) şi Emilia Florentina Coman (Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Ploieşti), însoţiţi de către profesoara Adriana Cristi Iorgulescu (Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Ploieşti), învingătorii fazei judeţene.
S-au derulat câte şapte runde, la feminin fiind prezente 40 de sportive, iar la masculin concurând 38 de elevi.
În concursul feminin, reprezentanta prahoveană, care este candidat de maestru feminin (Elo 1869), şi-a adjudecat medalia de argint, ocupând locul al doilea, cu 5,5 puncte dintr-un total de şapte posibile, fiind devansată doar de către Andreea Năstase (candidat de maestru feminin, Elo 1935), de la Liceul Teoretic „I. Petruş” Otopeni, care a adunat şase puncte. De menţionat că învingătoarea este legitimată la CSM Ploieşti.
Deşi a încheiat pe locul secund, Emilia Coman a fost neînvinsă la concursul de la Sibiu, bifând patru victorii şi trei remize. În contrast, sportiva învingătoare a pierdut o partidă, însă a câştigat toate celelalte şase meciuri. Podiumul a fost completat de Andreea Stanciu (CN „Mihai Viteazul” Bucureşti), care a adunat 5,5 puncte.
Şi reprezentantul judeţului Prahova la masculin a urcat pe podium, Cătălin Sandu (categoria I, Elo 2139) acumulând 5 puncte, fiind, de asemenea, neînvins, cu trei victorii şi patru remize, însă s-a clasat pe locul al treilea la general şi pe a doua poziţie la categoria U18.
Învingător a fost marele maestru Bogdan Deac (CN „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea, Elo 2575), cu 6,5 puncte în total, în vreme ce locul secund a revenit maestrului FIDE David Gavrilescu (CN „Fraţii Buzeşti” Craiova, Elo 2442), cu 6 puncte, câştigător la categoria U16.

Sportivi prahoveni, pe podium la Cupa Academiei

LICEENI BÎn perioada 12 – 13 mai, la București, s-a desfășurat Cupa Academiei la Șah, concurs ajuns la ediția a IV-a, care s-a derulat la 5 categorii și a avut la start peste 200 de participanți. Printre sportivii care s-au remarcat s-au regăsit şi reprezentanţi din Prahova, care au obținut patru premii.
În clasamentul general, Constantin Țurlea (CSU Ploiești, foto – în mijloc) a ocupat poziția a doua, acumulând 5 puncte din 6 posibile, fiind devansat de Paul Mihai Avramescu (ACS Fianchetto Constanţa), cu 5 puncte. Podiumul a fost completat de Teodor Seneţia (CS Spartac București), tot cu 5 puncte, cei trei sportivi fiind departajartajaţi în urma criteriului buchholz.
Tot în openul principal, Iannis Mastalos (CSU Ploiești) a acumulat 4 puncte și a câştigat la categoria rating 1800, iar Anamaria Rață (CSM Ploiești), tot cu 4 puncte, a obținut locul I la feminin. De asemenea, la categoria fete 10 ani, Cezara Maria Ferar (CSU Ploiești) a ocupat locul al doilea, cu 4 puncte, prima poziţie revenind sporivei Sofia Ioana Borisov (ACS Logic Delta), tot cu 4 puncte.