Petre Apostol

După ce Bogdan Olteanu şi-a anunţat retragerea din activitate, Cristian Bartha şi Philipp Kroiss au semnat cu Volei Municipal Zalău, iar Gijs Jorna a părăsit campionatul românesc pentru cel francez, încă doi dintre cei care au contribuit la obţinerea titlului şi a Cupei României de către Tricolorul LMV Ploieşti au ajuns la înţelegeri cu alte echipe pentru sezonul următor.lica b
Astfel, cel mai valoros voleibalist român din ultimii doi ani, Laurenţiu Lică, a decis să se întoarcă la SCM U Craiova, formaţie de la care sosise la Ploieşti în vara anului trecut. În vârstă de 38 de ani, „Lolo” a fost al doilea jucător din campionat pe postul de universal, în sezonul în care a câştigat titlul naţional cu Tricolorul LMV, având cea mai bună eficienţă în atac, dar şi la blocaj dintre sportivii de pe postul său.
Lică revine, aşadar, în Bănie, unde a câştigat, de asemenea, titlul naţional, cu SCM U Craiova fiind la un pas să se califice în Playoff 12 în Liga Campionilor, fază în care, din România, a ajuns doar Tomis Constanţa, până acum.
Celălalt jucător care a părăsit Ploieştiul după realizarea eventului este rusul Nikita Stulenkov, care, astfel, după doi ani consecutivi în care a evoluat alături de Laurenţiu Lică, în România, se îndreaptă spre tărâm american, ajungând la o înţelegere cu echipa argentiniană UPCN San Juan. Prin urmare, jucătorul format în sistemul celui mai titrat club din lume, Zenit Kazan, trece de la campioana României la cea din Argentina, UPCN câştigând cel de-al şaptelea său titlu naţional în sezonul precedent, după o finală adjudecată cu 3-1 împotriva celor de la Personal Bolivar.
De menţionat că la trei dintre cele şapte titluri ale grupării argentiniene a contribuit şi Bogdan Olteanu (între 2011 şi 2014), fostul „căpitan” al echipei Tricolorul LMV.
Nikita Stulenkov, în vârstă de 26 de ani, a fost liderul campionatului românesc pe postul de centru, în sezonul recent încheiat.